radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniČezmejno policijsko zasledovanje na Severnem Primorskem – italijanski varnostni organi zapeljali za pobeglim voznikom motornega kolesa in ga ustavili v Goriških Brdih
V ponedeljek, 1. januarja nekaj minut po 23. uri zvečer, so italijanski varnostni organi (orožniki) na podlagi sporazuma o čezmejnem policijskem sodelovanju na območju Policijske uprave Nova Gorica zasledovali voznika neregistriranega motornega kolesa. V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da so italijanski varnostni organi na italijanski strani državne meje ustavljali omenjenega motorista na predpisan način, vendar slednji ni upošteval njihovih znakov in se je poskušal izogniti njihovi kontroli tako, da je zapeljal v Republiko Slovenijo. Zasledovani oziroma pobegli voznik motornega kolesa je okoli 23. ure zapeljal v Slovenijo preko nekdanjega mejnega prehoda Plešivo (občina Brda), patrulja orožnikov iz sosednje Italije pa mu je sledila na slovensko stran. V nadaljevanju vožnje po več naseljih v Goriških Brdih je motorist v križišču blizu ene od stanovanjskih hiš v naselju Vipolže izgubil nadzor nad vozilom in padel po vozišču. V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da gre za 45–letnega voznika, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistrirano motorno kolo (skuter - 125 ccm), na njem so bile nameščene registrske tablice, ki ne pripadajo temu vozilu. Policisti PP Nova Gorica so mu odredili tudi hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog in rezultat je bil pozitiven (kanabis, opiate, benzodiazepine, amfetamine in metamfetamine); odklonili je tudi odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Zoper voznika bo zaradi več prekrškov prometne zakonodaje podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče. Prav tako mu je bilo vozilo zaseženo (po 23. členu ZPrCP).

V Šempetru pri Gorici iz prometa izločili hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov
Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica so v ponedeljek, 1. januarja v večernih urah, v Šempetru pri Gorici med opravljanjem policijskih nalog na predpisan način (z modro svetilko in kratkim zvočnim znakom – sireno) ustavljali voznika osebnega avtomobila, ki tega ni upošteval in je z vozilom s pospešeno hitrostjo nadaljeval po Vrtojbenski cesti in se kasneje zaustavil na parkirišču objekta v omenjenem naselju. Policisti so mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti, ki ga je voznik odločno odklonil. Prav tako je odločno odklonil odrejen hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi in nato odrejen strokovni pregled na prepovedane droge v zdravstveni ustanovi. Policisti bodo zoper omenjenega voznika zaradi več kršitev (odkloni preizkusa z alkotestom, odklon odrejenega strokovnega pregleda ter nedostojnega vedenja do uradne osebe in neupoštevanja ukaza policista) podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Iz prometa izločili dva voznika zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog
Včeraj, 2. januarja popoldne, so policisti PP Nova Gorica v naselju Dombrava (občina Renče-Vogrsko) ustavili in kontrolirali 35–letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Italije. V nadaljevanju postopka so mu odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge (kokain, opijati), zato mu je bil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki ga je odločno odklonil. Novogoriški policisti so zoper voznika odredili pridržanje v policijskih prostorih (po 24. členu ZPrCP) in zoper kršitelja podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Policisti PP Nova Gorica so v ponedeljek, 1. januarja ob 19.55 uri, v Novi Gorici ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Tudi njemu so v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog in rezultat je bil pozitiven (na prepovedane droge kanabis in amfetamine). Voznik je v nadaljevanju odločno odklonil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), čaka ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper kršitelja podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

V Desklah vlomili v poslovne prostore bencinskega servisa
Včeraj, 2. januarja zvečer, smo bili obveščeni o vlomu v prostore bencinskega servisa v naselju Deskle, kjer je bilo iz blagajne za pultom odtujeno nekaj drobiža. Prav tako je bila zaradi omenjenega nezakonitega ravnanja gospodarski družbi povzročena materialna škoda za okoli tisoč evrov (razbitje stekel). Glede na do sedaj zbrane ugotovitve sta navedenega kaznivega dejanja osumljena dva mlajša moška, oba državljana Španije. Okoliščine kaznivega dejanja (po drugem odstavku 204. člena KZ-1) Policija še preiskuje.

Povoženje divjadi
Včeraj, 2. januarja ob 16.53, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili, da je voznik osebnega avtomobila na cesti med Kobaridom in Drežnico (občina Kobarid) povozil divjad (srno). Na vozilu so nastale majhne poškodbe. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so policisti PP Bovec odstopili od ogleda kraja prometne nezgode.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran