radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 minuto)

policija splosniPolicisti Postaje prometne policije smo danes nekaj čez polnoč, na avtocesti ustavili in kontrolirali madžarskega voznika izrednega prevoza.

Voznik, ki je je opravljal izredni prevoz deljivega tovora, razdruženega na priklopnem vozilu, pri sebi ni imel dovoljenja za izredni prevoz. Tovor, ki ga je prevažal, ni bil ustrezno zavarovan, oprtnice priklopnega vozila so bile uničene.

Pri postopku smo zaznali še več kršitev s področja socialne zakonodaje in sicer po Zakonu o delovnem času in obveznih počitkih mobilnih delavcev ter o zapisovalni opremi v cestnih prevozih, kjer smo med drugim ugotovili manipulacijo tahografa, saj je voznik vozil brez voznikove kartice.

Vozniku smo za zaznane kršitve izdali plačilni nalog v znesku 4.000 €, ki ga je danes že poravnal, in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi nezadostnega počitka, ki je trajal slabih 7 ur, moral pa bi imeti 9 ur počitka. Vozilo smo izločili iz prometa.

Prav tako smo mu izdali plačilni nalog za pravno osebo iz Madžarske v višini 10.510 €.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran