radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 77 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 36:

  • šest s področja kriminalitete, od tega eden o poskusu vloma, eden o tatvini in eden o nasilju v družini, policisti so eni osebi izrekli prepoved približevanja;
  • osem s področja prometne varnosti, od tega eden o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in štirje o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so pridržali enega voznika;
  • trije s področja javnega reda in miru, od tega eden o kršitvi na javnem kraju;
  • šest o dogodkih, od tega eden o nesreči na smučišču in eden o dimniškem požaru.

policija splosniPoskus vloma:
Blejski policisti so bili včeraj nekaj čez 13. uro obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo na območju Bleda, v katero je neznani storilec nasilno vstopil skozi balkonska vrata, vendar si ni ničesar prilasti. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Nasilje v družini:
Radovljiški policisti so včeraj okoli 20.40 obravnavali nasilje v družini. Po podatkih s katerimi razpolagamo je bil 37-letni moški nasilen do svoje partnerice in jo tudi lahko telesno poškodoval. Izrečena mu je bila prepoved približevanja. Policisti zoper moškega vodijo postopek v smeri kaznivih dejanj z elementi nasilja. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami:
Škofjeloški policisti so bili včeraj nekaj čez 13. uro obveščeni o prometni nesreči na relaciji Kranj-Škofja Loka, v kateri je 80-letni voznik zaradi prekratke varnostne razdalje z avtomobilom trčil v kolesarja. Kolesar je bil lahko telesno poškodovan. Na kraju mu je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje. Policisti za voznika avtomobila vodijo prekrškovni postopek.

Prometni nesreči z materialno škodo:
Kranjski policisti so včeraj nekaj čez 9. uro obravnavali prometno nesrečo na območju Kranja, v kateri se je 42-letni voznik e-skiroja v križišču vključeval iz neprednostne na prednostno cesto in pri tem izsilil prednost voznici avtomobila ter trčil v njen avtomobil. Odrejen mu je bil hitri test na prepovedano drogo, ki je bil pozitiven. Strokovni pregled je odklonil. Za voznika e-skiroja policisti vodijo prekrškovni postopek za več prekrškov.

Kranjski policisti so bili včeraj okoli 14.30 obveščeni o prometni nesreči na območju Kranja. 82-letni voznik je z avtomobilom zapeljal izven vozišča in obstal v obcestnem jarku. Vozil je pod vplivom alkohola (0,69 mg/l). Policisti zanj za povzročitev prometne nesreče vodijo prekrškovni postopek. Za vožnjo pod vplivom alkohola bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Hujši prometni prekršek:
Kranjskogorski policisti so imeli včeraj okoli 18.30 na območju Gozd Martuljka v postopku 34-letnega voznika, ki so mu odredili hitri test na prepovedano drogo. Rezultat testa je bil pozitiven. V nadaljevanju je odklonil strokovni pregled. Odrejeno mu je bilo pridržanje do 12 ur. Za voznika policisti vodijo prekrškovni postopek.

Požar:
Kranjski policisti so bili včeraj okoli 12. ure obveščeni o dimniškem požaru v stanovanjski hiši, kjer so se vnele saje. Na kraju so bili gasilci. Materialna škoda ni nastala. Policisti so dogodek ustrezno dokumentirali.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran