radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 554 klicev, 177 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 56 nanašalo na kriminaliteto, 46 na javni red in mir, ter 50 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali rop, 14 tatvin, 3 vlome in 4 primere poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 16 prometnih nesreč z materialno škodo in nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 10 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 2 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so 15 posameznikov zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar in nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 3.000 evrov.

V Mostah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolo znamke KTM. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.

Kaznivi dejanji prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države
Včeraj popoldan so policisti na območju Kočevja ustavili vozilo nemških registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je nemška voznica v vozilu prevažala 4 tujce (državljane Turčije in Indije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Državljanki Nemčije je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

V večernem času so na Vrhniki ustavili vozilo Bolgarskih registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je Bolgarski voznik v vozilu prevažal 11 tujcev (državljanov Bangladeša, Sirije, Turkmenistana in Šrilanke), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Državljanu Bolgarije je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

Rop pošte
Včeraj, okoli 16. ure smo bili obveščeni o ropu pošte na območju Gameljn. Po do sedaj zbranih obvestilih je neznani storilec vstopil v ustanovo, zagrozil uslužbenki in od nje zahteval denar. Iz blagajne je odtujil nekaj bankovcev in peš pobegnil s kraja. V dogodku ni bil nihče poškodovan.

Opis storilca:

  • moški visok okoli 180cm, star okoli 40 let s krajšo temno brado, oblečen v sivo bundo s kapuco, nosil je črno kapo s šiltom, govoril je slovensko.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 15. ure se je na ulici Galjevica v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik odvzel prednost peški na prehodu za pešce. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran