radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 42 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 81 klicev.

Na našem območju ni bilo prometnih nesreč, policisti so zasegli 1 vozilo, s področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom in 8 tatvin, zaradi kršitev javnega reda so bile 4 intervencije.

Na območju PU Koper policisti v zadnjih 24ih urah niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.

Ob 16. uri nas je obvestila občanka, da je moški ukradel kolo pri sosedovih v Pradah. Policiste je obveščala o njegovi lokaciji, izsledili so 48-letnega državljana Italije. Kolo je bilo vrnjeno lastnikom, Italijan pa po končanem postopku napoten v Italijo.

V Topolcu pri Ilirski Bistrici je bilo ob 18.30 več tujcev, ki so bili zelo glasni. Policisti so informacijo preverili in identificirali državljana Češke, ki se je na javnem kraju nedostojno vedel. Kljub opozorilom s kršitvami ni prenehal, zato so mu odredili pridržanje in mu izdali globo (po ZJRM-1 7/2 - nedostojno vedenje do pooblaščene uradne osebe in po ZJRM-1 22/1 - ker ni upošteval zakonitega ukaza, naj preneha s kršitvijo).

Ob 20.50 nas je obvestil domačin iz Ilirske Bistrice, da mu je sosed razbil šipo na hiši, sam pa ga je pošprical s plinskim razpršilcem, ta pa njega z gasilnim aparatom. Prijavitelj je podal kazensko ovadbo za poškodovanje tuje stvari. Policisti še zbirajo vse informacije.

V Ankaranu je popoldan osumljeni 41-letnik najprej vzel gotovino s pulta recepcije, zatem pa še iz lokala. Zadeva se še preverja, sledi kazenska ovadba.

Ob 23.50 so v Pivki ustavili 55-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je odrejeni preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0.82 mg/l alkohola. Ker se z rezultatom ni strinjal, mu je bil odrejen etilometer in strokovni pregled, oboje je odklonil. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in odrejeno pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 0.30 so v Kopru ustavili 20-letno voznico osebnega avtomobila, ki nima vozniškega dovoljenja. Vozilo so ji zasegli in bo podan obdolžilni predlog. Hitri postopek o prekršku bo uveden tudi za mamo, ki ji je omogočila uporabo vozila, čeprav je vedela, da ga še nima pravice voziti.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran