radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniNa Ajdovskem kradli motorne žage
Danes, 5. januarja v zgodnjih jutranjih urah, smo bili obveščeni o vlomu skozi vhodna vrata trgovine v Ajdovščini, kjer je neznani storilec ukradel večje število motornih žag znamke Stihl in Husqvarna. Nastalo škodo oškodovanci še ocenjujejo, o kaznivem dejanju smo obvestili tudi pristojne pravosodne organe. Policija nadaljuje s preiskavo vseh okoliščin navedenega kaznivega dejanja.

Vožnja pod vplivom alkohola
Včeraj, 4. januarja v nočnem času, so policisti PP Tolmin na območju naselja Slap od Idrijci ustavili in kontrolirali voznika avtomobila. Rezultat odrejenega preizkusa alkoholiziranosti je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola (0,69 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), čaka ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Poškodovanje parkiranega avtomobila na Idrijskem
Včeraj, 4. januarja zjutraj, so policisti PP Idrija obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila na makadamskem parkirišču v Idriji (Gregorčičeva ulica). Po prvih zbranih podatkih je neznanec poškodoval zadnji odbijač na levi strani vozila in lastniku (oškodovancu) vozila povzročil za približno tisoč evrov materialne škode. S strani oškodovanca ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja (poškodovanje tuje stvari, 220. člen KZ-1), zato bodo idrijski policisti o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Pri vzvratni vožnji voznik tujega tovornega vozila trčil v betonsko ogrado
Včeraj, 4. januarja ob 15.36, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v Solkanu. Ugotovljeno je bilo, da se je prometna nesreča zgodila zaradi nepravilne vzvratne vožnje voznika tujega tovornega avtomobila s priklopnim vozilom. 48–letni voznik tovornega vozila, državljan BiH, je pri vzvratni vožnji zapeljal preblizu desnega roba vozišča in z zadnjim desnim delom priklopnega in vlečnega vozila trčil v betonsko ogrado pri eni od tamkajšnjih stanovanjskih hiš. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (vzvratna vožnja, kršitev tretjega odstavka 43. člena ZPrcP) mu je bil izdan plačilni nalog.

Povoženje divjadi
Včeraj, 4. januarja ob 23. uri, smo bili obveščeni, da je voznik osebnega avtomobila med vožnjo iz naselja Batuje proti Selu povozil divjad (srno), ki je nenadoma skočila pred vozilo. Po trku z omenjeno divjadjo je na vozilu nastala materialna škoda, po trčenju je divjad s kraja zbežala neznano kam. Policisti PP Ajdovščina so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran