radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniLjubljanska prometna policista sta danes okoli 15. ure opravljala kontrolo ljubljanske obvoznice na kateri je bil zgoščen promet, ko sta opazila voznika osebnega vozila, ki objestno vozil po obvoznici in storil več prometnih prekrškov, ter tako ogrožal ostale (vožnja po odstavnem pasu, preko polne črte, nepravilno menjaval vozne pasove,itd..). Voznika sta s službenim vozilom pričela ustavljati, vendar pa voznik osebnega vozila ni ustavil na znake policije in vožnjo pospešeno nadaljeval z ljubljanske obvoznice na Celovško cesto. Tam je trčil v osebno vozilo voznice in svojo vožnjo nadaljeval nazaj na obvoznico proti Brdu, kjer pa je nato pri izvozu Brdo trčil v službeno vozilo policije. V nesreči so se voznica osebnega vozila v katerega je trčil in oba policista, lažje poškodovali.

Povzročitelju nesreč, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja so vozilo zasegli, policisti pa še nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Najhujše kršitve na avtocestah so prevelika hitrost, prekratka varnostna razdalja, vzvratna vožnja, prehitevanje po desni strani, hoja po avtocesti, vožnja v nasprotno smer in ustavljanje na odstavnem pasu, kadar to ni nujno. Vseh "sedem smrtnih grehov" na avtocesti je izjemno nevarnih za vse udeležence v cestnem prometu!

Zgostitve prometa po praznikih, ki jih pričakujemo še cel vikend in ob deževno vreme, ki se mu bo po napovedih pridružilo še sneženje in slaba vidljivost, pa naredijo razmere še bolj tvegane.

Zato - bodimo pri vožnji strpni, zbrani in upoštevajmo prometne predpise, saj lahko le tako vsi skupaj pripomoremo k večji prometni varnosti.

https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/voznja-po-avtocesti-in-hitri-cesti

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran