radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 6 min.)

policija splosniV preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1256 klicev, od tega 362 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 123 nanašalo na kriminaliteto, 107 na javni red in mir ter 105 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali rop, 26 tatvin, 18 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 10 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v dveh primerih nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 29 prometnih nesreč z materialno škodo, 7 prometnih nesreč z lažjimi poškodbami in nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Sedmim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 24 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 8 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 48 urah obravnavali 4 nezakonite prehode državne meje.

Vlomi:
V Vnanjih Goricah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujena nakit. Škoda okoli 1200 evrov.

V Medvodah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit in gotovina. Škoda okoli 1000 evrov.

Na območju Grosuplja je bilo vlomljeno v novogradnjo, od koder je bil odtujen gradbeni material. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

V Kočevju je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina, orodje in hrana. Škoda okoli 1000 evrov.

V Domžalah je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder so bili odtujeni ključi. Škoda okoli 300 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno električno kolo znamke Vivi. Škoda znaša okoli 1200 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v klet, od koder je bil odtujen električni skiro. Škoda okoli 600 evrov.

V Ribnici je bilo vlomljeno v dve kleti, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda okoli 1700 evrov.

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v klet, od koder je bila odtujena športna oprema in kolo. Škoda okoli 2500 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Canyon. Škoda okoli 3000 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Torpado. Škoda okoli 800 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Canyon. Škoda okoli 3000 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v poslovni prostor, od koder sta bila odtujena pečica in zvočnik. Škoda okoli 4300 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v poslovni prostor, od koder so bili odtujeni mobilni telefoni. Škoda okoli 15000 evrov.

V Domžalah je bilo vlomljeno v vrtno lopo, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda okoli 1400 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v gradbene zabojnike, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda okoli 2600 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno na gradbišče, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda okoli 1500 evrov.

Rop:
V petek, okoli 18.30 sta do oškodovanca na območju Viča pristopila dva neznanca in mu s silo odvzela mobilni telefon in denarnico. Pri tem sta ga tudi poškodovala.

Opis:

  • moški star med 18 in 20 let, vitke postave,
  • moški star med 20 in 25 let, vitke postave, visok okoli 170 cm, okroglega obraza in temnih las, oblečen je bil v črno jakno, jeans hlače in športne copate belo modre barve.

Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev storilcev in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Kaznivo dejanje zoper življenje in telo:
V petek nekaj pred polnočjo smo bili obveščeni o sporu med dvema osebama na območju Most, pri čemer je ena oseba uporabila tudi strelno orožje. V sporu sta bili obe osebi poškodovani, ena lažje, druga huje, vendar njeno življenje ni ogroženo. Huje poškodovana oseba je ostala na zdravljenju, lažje poškodovani osumljeni osebi pa je bila odvzeta prostost in bo privedena k preiskovalnemu sodniku. Kriminalisti še nadaljujejo z ugotavljanjem vseh dejstev in okoliščin dogodka.

Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države:
Policisti so včeraj, okoli 18.30 ure na območju Logatca ustavili osebno vozilo, ki ga je vozila državljanka Nizozemske in ugotovili, da v njem prevažala 3 državljane Sirije in Palestine. Odvzeta ji je bila prostost, zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države pa bo privedena k preiskovalnemu sodniku. Postopki s tujci še potekajo.

Policisti so bili v petek, okoli 1. ure obveščeni o prometni nesreči na Zaplani v kateri je bilo udeleženo vozilo madžarskih registrskih označb. Ugotovljeno je bilo, da je drž. Romunije na spolzki cesti zapeljal izven vozišča in po strmi brežini navzdol, kjer je obstal. Pri tem je v vozilu prevažal tudi 6 državljanov Sirije, ki so se lažje poškodovali. Za povzročitev prometne nesreče mu je bil izdan plačilni nalog, zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države pa mu je bila odvzeta prostost in bo priveden k preiskovalnemu sodniku. Postopki s tujci še potekajo.

Prometna varnost
V petek, okoli 7. ure je v Jevnici prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Ugotovljeno je bilo, da je voznik izsilil prednost pešcu, ki je hodil čez prehod za pešce in trčil vanj. V nesreči se je pešec huje poškodoval, vendar njegovo življenje ni ogroženo. Policisti še ugotavljajo vse okoliščine nesreče in bodo o sumu storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti obveščali pristojno državno tožilstvo.

V soboto, okoli 17.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na Bravničarjevi ulici v Ljubljani v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in voznik kombija. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila v križišču zavijal levo in pri tem izsilil prednost vozniku kombija, ki je vozil naravnost. V trčenju se je sopotnik v osebnem vozilu lažje poškodoval. Zoper voznika je bil uveden prekrškovni postopek.

V soboto, okoli 9.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na Vesci v kateri sta bili udeleženi voznici osebnega vozila. Ugotovljeno je bilo, da se je voznica osebnega vozila v križišču vključevala na prednostno cesto in pri tem izsilila prednost voznici vozila, ki je vozila po prednostni cesti. V trčenju se je druga voznica lažje poškodovala. Zoper voznico je bil uveden prekrškovni postopek.

V petek, okoli 7. ure je v križišču Roške in Poljanske ulice v Ljubljani prišlo do naletnega trčenja dveh osebnih vozil, ki ga je povzročila voznica zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. V nesreči se je potnica v soudeleženem vozilu lažje poškodovala. Zoper povzročiteljico je bil uveden prekrškovni postopek.

V soboto, okoli 20. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na Celovški cesti v Ljubljani v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila v križišču zavijal levo in pri tem izsilil prednost voznici, ki je vozila naravnost. V trčenju se je sopotnik v osebnem vozilu voznice lažje poškodoval. Zoper voznika je bil uveden prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran