radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 467 klicev, od tega 127 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 50 nanašalo na kriminaliteto, 17 na javni red in mir, ter 32 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali rop, 8 tatvin, 9 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu) in 2 primera poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v štirih primerih nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 8 prometnih nesreč z materialno škodo, nesrečo z lahkimi telesnimi in nesrečo s smrtnim izidom o kateri smo vas obveščali včeraj. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov je bilo zaseženo vozilo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 4 krat na javnem kraju (dve osebi sta bili pridržani) in 2 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 23 nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
Za Bežigradom je bilo vlomljeno v trgovino, od koder je bila odtujena gotovina. Materialna škoda znaša okoli 600 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v trgovino, od koder je bil odtujen električni skiro. Materialna škoda znaša okoli 1500 evrov.

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v trgovino, od koder je bila odtujena alkoholna pijača. Materialna škoda znaša okoli 1400 evrov.

V Domžalah je bilo vlomljeno v trgovino, od koder so bili odtujeni mobilni teefoni. Materialna škoda znaša okoli 3700 evrov.

Rop:
Včeraj, okoli 21.30 je za Bežigradom dostavljavec hrane pripeljal hrano do naročnika, ko mu je ta skupaj še z enim moškim, na silo odvzel vso hrano in gotovino, ki jo je imel pri sebi. Oba moška sta kraj nato zapustila.

Opis:

  • moški star okoli 40 let, visok okoli 165 cm, suhe postave, oblečen je bil v črn pulover, modre jeans hlače, nosil je trak za ušesa,
  • moški star okoli 40 let, visok med 175 in 180 cm, oblečen je bil v črno jakno, nosil je šal črno bele barve.

Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev obeh osumljenih in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države:
Policisti so včeraj, nekaj po 22. uri pri kontroli prometa na južni ljubljanski obvoznici ustavljali tovorno vozilo čeških registrskih označb, ki pa ni ustavilo, ampak je voznik vožnjo nadaljeval po primorski avtocesti, kjer pa je zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v ograjo in nato še v službeno vozilo policije. V postopku so policisti ugotovili, da je državljan Sirije v tovornem vozilu prevažal 23 državljanov Sirije in Turčije. Odvzeta mu je bila prostost zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države in bo priveden k preiskovalnemu sodniku. Postopki s tujci še potekajo.

Policisti so okoli 18. ure pri kontroli prometa ustavili osebno vozilo litvanskih registrskih označb, katerega je vozil državljan Uzbekistana, ki je v vozilo prevažal tudi 4 državljane Turčije in Sirije. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države pa mu je bila odvzeta prostost in bo priveden k preiskovalnemu sodniku. Postopki s tujci še potekajo.

Prometna varnost
Včeraj, okoli 16.30 je na južni ljubljanski obvoznici prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročila voznica osebnega vozila. Zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji je trčila v voznika osebnega vozila pred njo. Sopotnika v vozilu povzročiteljice in povzročiteljica so se lažje poškodovali. Zoper njo je bil uveden prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran