radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 čez vikend sprejel 287 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 112:

  • 16 s področja kriminalitete, od tega eden o poskusu vloma, dva o poškodovanju tuje in dva o goljufiji;
  • 36 s področja prometne varnosti, od tega eden o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in 17 o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so pridržali dva voznika;
  • 20 s področja javnega reda in miru, od tega šest o kršitvi na javnem kraju in pet o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • 15 o dogodkih, od tega eden o nesreči na smučišču in pet o požaru.

policija splosniPoskus vloma:
Blejski policisti so bili v petek okoli 19. ure obveščeni o poskusu vloma v avtomat za prehrambne izdelke. Iz avtomata si storilec ni prisvojil ničesar. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Poškodovanje tuje stvari:
Tržiški policisti so bili v nedeljo okoli 10.30 obveščeni o poškodovanju parkiranega avtomobila. Neznani storilec je na avtomobilu poškodoval vrata. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami:
Radovljiški policisti so bili danes nekaj pred 6. uro obveščeni o prometni nesreči na relaciji Lesce-Bled. 33-letna voznica je med vožnjo proti Bledu, zapeljala na nasprotno smerno vozišče in z avtomobilom trčila v tovorno vozilo drugega voznika. Bila je telesno poškodovana in z reševalnim vozilom odpeljana v zdravstveno ustanovo. Na kraju so bili tudi gasilci. Promet je bil na tem delu oviran dobro uro in pol. Obvoz je bil urejen. Policisti za njo vodijo prekrškovni postopek.

Prometna nesreča z materialno škodo:
Škofjeloški policisti so bili v soboto nekaj čez polnoč obveščeni o prometni nesreči na območju Selc, kjer je 33-letni voznik med vožnjo z avtomobilom oplazil avtomobil druge voznice, ki je peljala v nasprotni smeri. Voznik se na kraju ni ustavil, temveč je z vožnjo nadaljeval. Kmalu zatem so ga izsledili policisti. Vozil je pod vplivom alkohola (1.02 mg/l, kar je okoli 2,1 promil) in brez opravljenega vozniškega dovoljenja. Odrejen mu je bil strokovni pregled. V obeh avtomobilih so bili tudi sopotniki. Policisti so mu odredili pridržanje do 12 ur in zanj vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja iz poglavja kaznivih dejanj zoper varnost javnega prometa. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Škofjeloški policisti so bili v soboto okoli 23.45 obveščeni o prometni nesreči, v kateri 21-letni voznik na mokrem vozišču ni zvozil desnega ovinka in zapeljal s ceste ter podrl več prometnih znakov na avtobusni postaji v Škofji Loki. Vozil je pod vplivom alkohola (0,50 mg/l). Nadaljnja vožnja mu je bila prepovedana, vozniško dovoljenje pa začasno odvzeto za 24 ur. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Hujši prometni prekršek:
Tržiški policisti so imeli v petek okoli 22.45 postopek s 65-letnim voznikom, ki je storil več prometni prekrškov. Prav tako je vozil avtomobil pod vplivom alkohola (0,82 mg/l). Policisti so mu odredili pridržanje do 12 ur. Zanj za več prekrškov vodijo prekrškovni postopek. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Policisti so zoper 65-letnega v postopku uporabili prisilna sredstva, ker ni upošteval zakonitih ukazov policistov, se v postopku upiral in z dejanji skušal preprečiti uradno dejanje. Kriminalisti zanj o tem zbirajo obvestila v smeri kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. O vsem bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Preventiva: Policisti svetujemo, da bodite v prometu strpni, zagotavljajte primerno varnostno razdaljo, prilagodite hitrost stanju ceste, prometa in vremenskim razmeram. Za volan sedite trezni. S takimi dejanji boste pripomogli k večji varnosti v prometu ter zmanjšali možnost nastanka prometne nesreče. Več: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog

Mejne zadeve:
Dopolnitev: Obvestilo o kaznivem dejanju prepovedanega prehajanja meje ali ozemlje države, ki smo ga objavili v dnevniku dogodkov 4. januarja 2024 in sta ga storila državljana Palestine 3. januarja 2024 okoli 20.30, na gorenjski avtocesti v bližini predora Karavanke, dopolnjujemo s podatkom, da sta bila oba privedena k dežurni preiskovalni sodnici, ki jima je odredila pripor.

Dva požara:
Gorenjski prometniki so bili v petek okoli 19.30 obveščeni o požaru na avtomobilu. Po podatkih s katerimi razpolagamo se je vozniku na avtocesti v smeri Karavank, v bližini izvoza za Tržič, zaradi napake na električni napeljavi v motorju, vžgal avtomobil. Voznik se je pravočasno ustavil in avtomobil zapustil. Požar so pogasili gasilci. Materialna škoda znaša okoli 6.000 evrov. Policisti bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Radovljiški policisti so bili v soboto nekaj pred 13. uro obveščeni o požaru v stanovanjski hiši. Po podatkih s katerimi razpolagamo je prišlo v enem izmed prostorov do napake na električnem aparatu in do požara. Požar so pogasili gasilci. Višina materialne škode znaša okoli 7.000 evrov. Policisti bodo o požaru obvestili pristojno državno tožilstvo.

Smučišče:
Kranjski policisti so bili v nedeljo okoli 14.40 obveščeni o nesreči na smučišču Krvavec. Po podatkih s katerimi razpolagamo je 46-letni smučar, državljan Poljske pri zavoju trčil v drugega smučarja, ki je smučal po smučarski progi vzporedno z njim. 46-letni državljan Poljske se je pri tem telesno poškodoval. Pomoč na kraju sta mu nudila nadzornik in reševalec na smučišču, v nadaljevanju pa zdravstveno osebje, ki ga je z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Policisti bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Javna prireditev 60. Zlata lisica:
Javno prireditev 60. Zlata lisica v Podkorenu si je v obeh tekmovalnih dneh ogledalo več tisoč obiskovalcev. Kršitev cestno prometnih predpisov, javnega reda in miru ali kaznivih dejanj policisti niso beležili.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran