radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 112 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 292 klicev.

Obravnavali so 26 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 z lažjimi poškodbami, zasegli so 3 vozila. S področja kriminalitete so obravnavali 2 vloma in 9 tatvin, zaradi kršitev javnega reda je bilo 14 intervenciji.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjem vikendu obravnavali 42 nezakonitih prehodov državne meje.

5. 1.
Dopoldan so 70-letniku v Portorožu zasegli moped, ker je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

V Pradah pa so 58-letniku zasegli osebni avtomobil, ker ne poseduje vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 15.30 so pred Ribnico policisti ustavili kombi R Master, hrvaške registracije, ki ga je vozil 20-letni državljan Srbije. V vozilu je bilo 16 oseb, ki so nezakonito prestopile mejo (13 državljanov Sirije, 2 državljana Iraka in 1 državljan Turčije). Vozniku so odredili pridržanje. V soboto je bi privedel k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Nezakoniti migranti so zaprosili za mednarodno zaščito.

Ob 18.38 smo dobili obvestilo, da je v vozilo prijaviteljice v Portorožu trčil voznik osebnega avtomobila, ki je po trčenju odpeljal s kraja. Policisti so 37-letnega voznika dobili doma. Odrejen preizkusa alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,64 mg/l. Podan bo obdolžilni predlog zaradi nepravilnega premika z vozilom, pobega s kraja prometne nesreče in ne nudenja podatkov drugemu udeležencu v cestnem prometu ter zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

6. 1.
Postojnski policisti so obravnavali nasilje v družini. Moškemu, ki je bil fizično nasilen do žene, so izrekli prepoved približevanja, sledi mu kazenska ovadba.

V Spodnjih Škofijah je nekdo vlomil v hišo. Premetal je prostore in ukradel gotovino.

V garažni hiši v Kopru je bil odkrit ukraden osebni avtomobil. Tatvina je bila prijavljena decembra 2021 v Ljubljani. Nadaljuje se z zbiranjem obvestil.

7. 1.
V Izoli je nekdo ukradel motorno kolo, parkirano pred vhodom v hišo. Lastnik je naknadno dobil informacijo, da je vozilo skrito ob Parenzani pri Strunjanu. Nadaljuje se z zbiranjem obvestil, vozilo je bilo vrnjeno lastniku.

Ob 14.30 je 36-letni voznik osebnega avtomobila peljal od Portoroža proti Izoli. Ko je izvozil iz krožišča je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na nasprotno stran in trčil v osebni avtomobil, ki ga je pravilno iz nasprotne smeri pripeljal 50-letni voznik. 50-letnik in njegov sin v vozilu sta se pri trčenju lažje poškodovala, odpeljali so ju v SB Izola. Povzročitelju je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,52 mg/l, sledi mu kazenska ovadba za nevarno vožnjo.

Ob 22.20 nas je poklicala voznica avtobusa in povedala, da na prehodu za pešce sredi Portoroža stoji moški in se noče umakniti. Policisti so izsledili 52-letnika in mu izdali plačilni nalog (po 6/1 ZJRM-1 in 83/9 ZPrCP).

V Dekanih je nekdo vlomil v prostore podjetja in ukradel motorno kolo Yamaha R1, reg. KPZT-37, vredno 21.000 evrov.

8. 1.
Ob 1.30 so v Piranu ustavili 28-letnega voznika osebnega avtomobila, ki mu je poteklo vozniško dovoljenje. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran