radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniNa Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v treh dneh prejeli 691 klicev občanov. 170 klicev je bilo interventnih, 2 nujna.

52 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 22 s področja mejnih zadev in tujcev, 70 s področja prometne varnosti in 35 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost
V zadnjih treh dneh smo obravnavali eno prometno nesrečo z lažjimi poškodbami udeleženih in sedemnajst prometnih nesreč z materialno škodo. Dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola, smo pridržali.

Javni red in mir
Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali enajstkrat.

Kriminaliteta
Petek, 5. januar 2024

V Dobrini, na območju Policijske postaje Šentjur, smo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je ukradel nekaj zlatnine in gotovine.

V Zrečah smo obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. Storilec je lastnikom škodo povzročil s poškodovanjem vhodnih vrat.

Na Prijateljevi ulici v Celju je neznani storilec vlomil v stanovanje stanovanjskega bloka. Ukradel je gotovino.

Sobota, 6. januar 2024
V Olimju je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo. Ukradel ni ničesar.

Vlom v stanovanjsko hišo smo obravnavali tudi v Kompolah. Storilec je ukradel gotovino in zlatnino.

Okoli 14.30 ure smo bili obveščeni o požaru stanovanjske hiše na Hribarjevi ulici v Celju. Ogenj je hišo v celoti uničil. Vzrok požara še ni potrjen.

Na Sladki Gori smo obravnavali tatvino neregistriranega in nevoznega osebnega vozila znamke Volkswagen golf, serija VI. Vozilo je bilo parkirano na parkirišču gasilskega doma.

Nedelja, 7. januar 2024
V Kanjucah, na območju Štor, smo obravnavali vloma v dve osebni vozili. Iz enega je storilec kradel denarnico z gotovino, iz drugega pa dve bančni kartici.

Petek, 5. januar 2024
Na območju Solčave smo ustavili ukrajinskega voznika osebnega vozila, ki je v vozilu prevažal šest državljanov Sirije, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo. Voznika smo s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil sodno pridržanje. Vsi državljani Sirije so zaprosili za mednarodno zaščito.

Nedelja, 7. januar 2024
V Imenem smo izsledili šest državljanov Rusije, ki na nedovoljen način vstopili v Slovenijo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

Danes ponoči smo v Slovenj Gradcu obravnavali poljskega voznika osebnega vozila, ki je v vozilu prevažal 12 tujih državljanov. Postopki z njimi še potekajo. Vozniku smo odvzeli prostost.

Miren in varen začetek novega delovnega tedna želimo.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran