radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 187 klicev, od tega 102 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 20 kaznivih dejanj,
  • 12 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 2 prometni nesreči III. kategorije,
  • 2 voznikoma sta bili zaseženi vozili,
  • 10 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 6 na javnem kraju.

policija splosniObravnavani tujci
V Mariboru smo obravnavali tri tujce - državljane Sirije, ki so predhodno že podali prošnjo po mednarodni zaščiti, odpeljani so bili v azilni dom.

Prometna varnost
Obravnavamo prometno nesrečo III. kategorije, do katere je prišlo včeraj zjutraj v Mariboru, ko se je huje poškodovala 67-letna potnica na avtobusu po tem, ko je voznik zavrl. Zoper voznika je bil uveden prekrškovni postopek.

Policisti PPP Maribor so v nedeljo zvečer v Mariboru obravnavali voznika osebnega avtomobila, ki ni posedoval veljavnega vozniškega dovoljenja. Med postopkom sta policista uporabila prisilna sredstva, saj je moški v postopku napadel policista z namenom preprečitve uradnega dejanja. Zaradi kršitve cestno prometnih predpisov, vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja, bo zoper voznika podan obdolžilni predlog, zaradi storitve hujšega prekrška in predhodne predkaznovanosti je bilo vozniku zaseženo tudi vozilo. V zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi bo o ugotovitvah, po vseh pridobljenih dokazih in zbranih obvestilih obveščeno pristojno Okrožno državno tožilstvo v Mariboru, ki usmerja predkazenski postopek.

Na območju Oplotnice se je huje poškodovala peška v trčenju z voznico osebnega avtomobila. 69-letna peška je bila odpeljana v bolnišnico, kjer so ugotovili, da je huje poškodovana. Policisti PPP Maribor še zbirajo obvestila o prometni nesreči.

Kriminaliteta
Včeraj, okrog 17.45 smo bili obveščeni o ropu v poslovnem prostoru v centru Maribora. Storilec, po prvih informacijah visok od 170-180 cm, suh, s svetlo (oranžnorumeno) brado, oblečen v temnejši moder pulover, modre hlače in črno jakno s kapuco je pristopil do zaposlene in zahteval denar, po dejanju pa pobegnil v neznano smer. Preiskava kaznivega dejanja še poteka.

Anita Kovačič Čelofiga
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran