radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 573 klicev, od tega 176 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 67 nanašalo na kriminaliteto, 27 na javni red in mir, ter 56 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 23 tatvin, 12 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu) in 9 primerov poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 12 prometnih nesreč z materialno škodo. Petim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 15 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Vlomi:
V Grosuplju je bilo vlomljeno v hišo, od koder sta bili odtujeni motorni žagi. Materialna škoda znaša okoli 1500 evrov.

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v kolesarnico, od koder je bilo odtujeno kolo z motorjem Tomos Flexer, srebrne barve, reg. št. LJ6EU8. Materialna škoda znaša okoli 800 evrov.

V Kočevju je bilo vlomljeno v klet, od koder je bila odtujena alkoholna pijača. Materialna škoda znaša okoli 100 evrov.

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v klet, od koder je bil odtujen električni skiro. Materialna škoda znaša okoli 1000 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v lokal, kjer pa policisti ogled kraja še opravljajo, zato materialna škoda še ni znana.

V Kočevju je bilo vlomljeno v lokal, od koder je bila odtujena manjša blagajna z gotovino. Materialna škoda znaša okoli 3000 evrov.

V Medvodah je bilo vlomljeno v trgovino, od koder so bili odtujeni mobilni telefoni. Materialna škoda znaša okoli 6000 evrov.

Drzna tatvina:
Včeraj, okoli 10. ure sta v Hrastniku do hiše oškodovancev pristopila dva neznanca, ki sta se predstavila kot delavca telekomunikacijskega podjetja. Oškodovanca je eden s pogovorom zamotil in odpeljal v kletne prostore, drugi storilec pa je v tem času preiskal ostale prostore in iz njih odtujil gotovino. Oba moška sta kraj nato zapustila. Opis osumljenca, ki je govoril: moški star okoli 30 let, visok okoli 170 cm, srednje postave, nosil je kapo s šiltom in jakno temne barve. Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev obeh osumljenih in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Policisti pogosto obravnavamo drzne tatvine iz stanovanjskih hiš, ki jih storilci izvršujejo na zelo prefinjen in pretkan način, oškodovance pa zavedejo do te mere, da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni. Ker so ljudje, običajno gre za starejše občane, še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki pridejo na njihove domove in jih ogovorijo.

Občanom svetujemo, naj imajo svoje nenapovedane "obiskovalce" ves čas pod nadzorom in naj jih brez potrebe ne vabijo v stanovanjske prostore. Če se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce raznih del ipd., jim svetujemo, naj vedno zahtevajo na vpogled identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog. Ob tem naj bodo pozorni tudi na videz oseb (njihova oblačila, govor, morebitne posebnosti) in na vozilo, s katerim so se te osebe pripeljale (znamko, barvo, tip in registrske številke vozila).

Če kljub previdnostnim ukrepom vendarle postanejo žrtev kaznivega dejanja, priporočamo, da takoj obvestijo policijo na št. 113 ali najbližjo policijsko postajo. Prav tako naj pokličejo policijo, če zaznajo pojav neznanih oseb in vozil in se jim njihovo vedenje ali zadrževanje na določenem kraju zdi sumljivo (če neznanci na primer opazujejo objekt). Če želijo ostati anonimni, pa lahko pokličejo tudi na anonimno številko policije 080 1200.

Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države:
Policisti so včeraj, nekaj pred polnočjo pri kontroli prometa v Logatcu ustavili osebno vozilo romunskih registrskih označb, katerega je vozil državljan Romunije, ki je v vozilo prevažal tudi 5 državljanov Sirije. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države mu je bila odvzeta prostost in bo priveden k preiskovalnemu sodniku. Postopki s tujci še potekajo.

Delovna nesreča:
Včeraj, okoli 13.30 smo bili obveščeni o delovni nesreči na območju Vrhnike, kjer se je poškodoval delavec pri delu z brusilko. Pri tem je utrpel hujše poškodbe, vendar njegovo življenje ni ogroženo. O vseh okoliščinah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran