radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniNeznana moška sta si v poslovnih prostorih frizerskega salona na Goriškem....
Včeraj, 8. januarja popoldne, smo bili obveščeni o drzni tatvini v poslovnih prostorih enega od frizerskih salonov v Novi Gorici. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da sta dva mlajša moška prišla v omenjene prostore frizerskega salona, ob prihodu pa je eden izmed njiju v neznanem tujem jeziku ogovoril in zamotil (tudi s kazanjem vsebine časopisa) tamkajšnjega uslužbenca. Neznanec je pri tem časopis odložil na blagajniški pult, ker pa se po krajšem pogovoru z uslužbencem (oškodovancem) zaradi nerazumevanja jezika nista uspela sporazumeti, je s prodajnega pulta vzel časopis. Prav tako si je protipravno prilastil tam odložen mobilni telefonski aparata znamke iPhone 13 Pro Max in nato skupaj z drugim neznancem ter odvzetim predmetom zapustil omenjeni prostor. Okoliščine drzne tatvine policija še preiskuje.

...in v prostorih kozmetičnega salona na Ajdovskem prilastila mobilna telefona znamke iPhone
Prav tako so policisti včeraj, 8. januarja obravnavali podoben primer kaznivega dejanja tudi na območju Ajdovščine. Dva neznana storilca ste včeraj nekaj po 14. uri vstopila v kozmetični salon in zamotila tamkajšnje uslužbenke. Tudi v tem primeru je eden od storilcev s časopisom pokril mobilni telefon znamke iPhone 13 Pro, ki je bil odložen na mizo in ga ob odhodu s časopisom vred odnesel iz kozmetičnega salona na škodo oškodovanke. Oba neznana moška sta kraj zapustila v neznani smeri. Tudi ta primer kaznivega dejanja (po prvem odstavku 205. člena KZ-1) policisti PP Ajdovščina še preiskujejo.

Na Kobariškem neznanec poškodoval fasado objekta
Policisti PP Bovec so včeraj, 8. januarja v dopoldanskem času, obravnavali poškodovanje fasade ene od stanovanjskih hiš na območju naselja Borjana (občina Kobarid). Po sedaj zbranih podatkih je neznanec v drugi polovici decembra lani v fasado objekta vrgel kamen in jo poškodoval. S strani oškodovanca ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo bovški policisti o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vožnja pod vplivom alkohola
Policisti PP Tolmin so včeraj, 8. januarja zvečer, na območju naselja Idrija pri Bači (občina Tolmin) ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. V nadaljevanju postopka so mu odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je bil pod vplivom alkohola (1.08 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Tolminski policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), čaka ga še srečanje s sodnikom, saj je bil zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Bodite odgovorni vozniki – preden se usedete za volan, ne uživajte alkohola!
Vozite v ustreznem psihofizičnem stanju, saj alkohol, prepovedane droge, psihoaktivna zdravila in druge psihoaktivne snovi ter utrujenost bistveno vplivajo na varno in zanesljivo udeležbo v cestnem prometu! Vse udeležence v cestnem prometu opozarjamo, da alkohol nikakor ne sodi za volan, saj je prav ta največkrat soodgovoren za prometne nesreče, ki se pogosto končajo z najhujšimi posledicami, tj. invalidnostjo ali s smrtjo. Nastalih posledic in odgovornosti se je potrebno zavedati bistveno prej, saj ko te nastanejo, je žal prepozno in poti nazaj ni več. Zato ne dopustite, da bi zaradi vašega neodgovornega ravnanja ugasnilo življenje. Poskrbite, da za volanom vozila nikoli ne sedi nekdo, ki uživa alkohol oz. krmilo vozila raje prepustite trezni osebi. V primeru, da bi uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), pa se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu. S tem boste za svojo varnost in varnost drugih udeležencev v cestnem prometu poskrbeli, da bodo naše ceste bolj varne in posledično tudi manj tragične.

Alkohol najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik je tako prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasne reakcije, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot itd. V cestnem promet to pogosto pomeni izzivanje nevarnosti: prepočasna ali prehitra vožnja, težje obvladovanje ali spremljanje smeri vožnje, nevklopljeni smerni kazalci, ustavljanje pri zeleni luči, vožnja v rdečo luč itd. (več na naslednji spletni strani Policije: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/alkohol-ubija-najveckrat-nedolzne

Neznanec se je na Goriškem znesel nad parkiranim vozilom
Včeraj, 8. januarja, smo bili obveščeni, da je neznanec pred nekaj dnevi oz. 3. januarja letos pristopil do osebnega avtomobila, ki je bil parkiran na parkirišču pred stanovanjskim blokom v Novi Gorici (Kidričeva ulica) in z neznanim ostrim predmetom poškodoval lak karoserije avtomobila. S tem dejanjem je neznanec lastniku vozila povzročil za okoli 700 evrov materialne škode. S strani oškodovanca ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja (poškodovanje tuje stvari, 220. člen KZ-1), zato bodo policisti PP Nova Gorica o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili pristojno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Tatvina registrske tablice v Vrtojbi
Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 8. januarja dopoldne, obravnavali tatvino registrske tablice iz na parkirišču v Vrtojbi. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času od 22. decembra lani do včerajšnje prijave kaznivega dejanja Policiji pristopil do tovornega vozila s pripetim priklopnikom, ki je bil parkiran na parkirnem prostoru na območju nekdanjega mednarodnega mejnega prehoda v Vrtojbi in s priklopnika odvzel registrsko tablico, nato pa se je za neznancem izgubila vsakršna sled. Novogoriški policisti bodo po zaključku preiskave omenjene tatvine podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran