radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 563 klicev, od tega 179 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 72 nanašalo na kriminaliteto, 51 na javni red in mir, ter 41 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali rop, 25 tatvin, 14 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu), nasilništvo, goljufijo in primer poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 10 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 8 krat na javnem kraju in 1 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 4 nezakonite prehode državne meje.

Vlomi:
V Komendi je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina. Materialna škoda znaša okoli 5400 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder sta bila odtujena prenosnika in nakit. Materialna škoda znaša okoli 3000 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Fuji in reflektor. Materialna škoda znaša okoli 200 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Lombardo in dve airsoft puški. Materialna škoda znaša okoli 1500 evrov.

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v lokal, od koder je bila odtujena gotovina in alkoholna pijača. Materialna škoda znaša okoli 500 evrov.

V Kočevju je bilo vlomljeno v poslovni objekt, od koder je bila odtujena gotovina. Materialna škoda znaša okoli 200 evrov.

V Rakeku je bilo vlomljeno v trgovino, od koder je bilo odtujeno orodje. Materialna škoda znaša okoli 3000 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v trgovino, od koder so bili odtujeni mobilni telefoni. Materialna škoda znaša okoli 10000 evrov.

V Kamniku je bilo vlomljeno v trgovino, od koder je bilo odtujenih več pijač in prehrambnih artiklov. Materialna škoda znaša okoli 3000 evrov.

Rop:
Včeraj, nekaj po 6. uri smo bili obveščeni o ropu v eni izmed trgovin na območju Bežigrada. Po do sedaj zbranih obvestilih sta neznana zamaskirana storilca vstopila v prodajalno in od uslužbenke zahtevala denar. Svoje zahteve sta podkrepila z orožjem (pištolami), ki sta ju pokazala. Iz blagajne sta odtujila nekaj bankovcev in kljub temu da so ju zaposleni skušali zadržati, peš zbežala s kraja. V dogodku ni bil nihče poškodovan.

Opis storilcev

  • moška, visoka okoli 170 do 175 cm, eden v črni drugi v bež bundi, govorila sta slovensko.

Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države:
Policisti so včeraj, nekaj pred 14. uro pri kontroli prometa v Logatcu ustavili osebno vozilo madžarskih registrskih označb, katerega je vozil državljan Moldavije, ki je v vozilu prevažal tudi 11 državljanov Turčije. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države mu je bila odvzeta prostost in bo priveden k preiskovalnemu sodniku. Postopki s tujci še potekajo.

Nekaj pred polnočjo pa so kontroli prometa v Logatcu ustavili osebno vozilo avstrijskih registrskih označb, katerega je vozil državljan Iraka, z njim je bil državljan Avstrije, v vozilu pa sta prevažala 4 državljane Somalije. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države jima je bila odvzeta prostost in bosta privedena k preiskovalnemu sodniku. Postopki s tujci še potekajo.

Prometna varnost
Včeraj, nekaj pred 8. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči na Dimičevi ulici v Ljubljani v kateri sta bila udeležena kolesar in sopotnik v kombiju. Ugotovljeno je bilo, da je kombi stal v koloni vozil pred semaforjem, pri tem pa je sopotnik izstopil iz vozila in z vrati zaprl pot kolesarju, ki je pravilno v isti smeri vozil po kolesarski stezi. V nesreči se je kolesar lažje poškodoval. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj minut po 6. uri je na štajerski avtocesti od Krtine proti Domžalah prišlo do naletnega trčenja treh osebnih vozil, ki ga je povzročila voznica zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. V nesreči se je povzročiteljica lažje poškodovala, zoper njo pa sledi prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran