radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 minuto)

policija splosniVčeraj, 9. januarja ob 14.21, je bila Policija s strani Regijskega centra za obveščanje obveščena o nesreči na krožni kabinski žičnici Kanin, kjer se je med postajama A in B (pri stebru št. 4) snela jeklenica z vodil in je gondolska kabina z dvema zaposlenima obvisela v zraku. Na kraju so posredovali gasilci PGD Bovec, gorski reševalci GRS Bovec in policist gorske policijske enote PU Nova Gorica, ki so oba delavca rešili iz omenjene gondolske kabine (delavca sta se peljala iz postaje A proti postaji B). Reševalci so ju rešili s pomočjo vrvne tehnike, nihče od omenjenih obeh zaposlenih v gondolski kabini v nesreči ni bil telesno poškodovan.

O varnostnem dogodku je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici) ter pristojno inšpekcijsko službo (inšpektorat za žičnice). Kriminalisti in policisti zbirajo dodatna obvestila, da bi ugotovili vse okoliščine dogodka in opravljajo nujna preiskovalna dejanja.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica nadaljujejo s preiskavo in ugotavljajo ali gre v navedenem varnostnem dogodku za uradno pregonljivo kaznivo dejanje.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran