radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 45 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 137 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Sevnici zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi petih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola
Nekaj po 22. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči v kraju Čanje na območju PP Sevnica. Policisti so ugotovili, da je 45-letni voznik osebnega avtomobila izgubil oblast nad vozilom, zapeljal preko levega smernega vozišča in trčil v ograjo ter se prevrnil. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,62 miligramov alkohola. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog, mu odvzeli vozniško dovoljenje in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Preprečili oškodovanje
Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto so na Okrožno državno tožilstvo v Krškem podali kazensko ovadbo zoper dva državljan Hrvaške zaradi suma storitve več kaznivih dejanj Zlorabe osebnih podatkov po 4. odstavku 143. člena KZ-1 in poskusa storitve več kaznivih dejanj Ponarejanja in uporabe ponarejenih vrednotnic ali vrednostnih papirjev II. odstavku 244. člena Kazenskega zakonika. Med preiskavo so ugotovili, da sta osumljenca prevzela identiteto oškodovanega slovenskega državljana z namenom pridobitve premoženjske koristi, z njegovimi osebnimi podatki oziroma njegovo ponarejeno osebno izkaznico pa odprla transakcijski račun v Litvi. V nadaljevanju sta osumljenca ponaredila večje število menic osmih slovenskih gospodarskih družb v skupni vrednosti več kot 1,7 milijona evrov in jih po pošti poslali osmim slovenskim bankam. Osumljenca sta kot pošiljatelja in meničnega upnika navedla oškodovanega slovenskega državljana. V kolikor bi prišlo do unovčitve poslanih menic, bi bil denar nakazan na transakcijski račun v Litvi, osumljeni pa bi s storitvijo kaznivih dejanj pridobili veliko protipravno premoženjsko korist.

Novomeški policisti prijeli tatu
Nekaj po 14. uri smo bili obveščeni, da je v cerkev na območju PP Novo mesto vstopil neznanec in iz nabiralnika s prostovoljnimi prispevki odtujil denar. Pri dejanju ga je zalotil oškodovanec, kateremu je denar vrnil, potem pa pobegnil. Policisti PP Novo mesto so na podlagi opisa 54-letnega tatu izsledili in prijeli. Okoliščine še preiskujejo, zoper njega pa bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

V Zabukovju nad Sevnico je neznanec vlomil v počitniško hišo in odtujil posodo s kovanci. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 350 evrov.

V Malem Kamnu na območju PP Krško je nekaj pred 19. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. Ob sprožitvi alarmne naprave je storilec pobegnil.

Okoli 20. ure je na parkirnem prostoru v Dolenjem Kamenju nekdo iz rezervoarja tovornega vozila iztočil in odtujil okoli 100 litrov goriva.

V kraju Apnenik na območju Šentjerneja je v noči na 9. 1. nekdo iz odklenjenega kmetijskega objekta odtujil suhomesnate izdelke in lastnika oškodoval za 200 evrov.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Brežice, Nova vas pri Mokricah) izsledili in prijeli 21 državljanov Sirije, štiri državljane Bangladeša, štiri državljane Afganistana, tri državljane Kitajske, dva državljana Maroka in po enega državljana Šrilanke, Alžirije, Rusije in Turčije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran