radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniNa Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 283 klicev občanov. 71 klicev je bilo interventnih.

29 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 12 s področja mejnih zadev in tujcev, 37 s področja prometne varnosti in 10 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost
Včeraj smo obravnavali eno prometno nesrečo z lažjimi poškodbami udeleženih in pet prometnih nesreč z materialno škodo.

Javni red in mir
Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali enkrat.

Kriminaliteta
V Cmereški Gorci smo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je ukradel gotovino in zlatnino.

V Rogaški Slatini smo obravnavali vlom v dve kleti stanovanjskega bloka. Storilec je ukradel dve kotni brusilki, udarno kladivo, napravo za rezanje keramike in več drugega orodja.

Na Polzeli je neznani storilec vlomil v skladiščne prostore podjetja in ukradel nerjavečo 500 l cisterno.

V Breznici, na območju Prevalj je zagorelo v lakirni komori podjetja. Po prvih podatkih je tuja krivda izključena.

Nedovoljen prehod državne meje
V Zidanem Mostu smo včeraj izsledili dva državljana Pakistana in državljana Bangladeša, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

Na avtocesti, na območju Vranskega, smo v večernih urah ustavili ukrajinskega voznika osebnega vozila. Le ta je v vozilu prevažal štiri državljane Sirije, ki so zapustili azilni dom. Sirijski državljani so podali ponovno namero za mednarodno zaščito. Vozniku smo odvzeli prostost. Po zbranih obvestilih ga bomo s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, privedli k preiskovalnemu sodniku.

V poznih večernih urah smo v Slovenj Gradcu ustavili voznika kombiniranega vozila, državljana Sirije, ki je prevažal 22 državljanov Sirije, ki so zapustili azilni dom. Sirijski državljani so podali ponovno namero za mednarodno zaščito. Vozniku smo odvzeli prostost. Po zbranih obvestilih ga bomo s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, privedli k preiskovalnemu sodniku.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran