radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 38 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 117 klicev.

Na našem območju je bilo 10 prometnih nesreč z materialno škodo, s področja kriminalitete so obravnavali 3 tatvine, zaradi kršitev javnega reda je bilo 5 intervencij.

Ob 17.40 smo bili obveščeni, da je v postojnski lokal prišel moški s pištolo. 22-letnik je opazil pištolo, takoj zatem je 35-letniku pištolo vzel ter jo prinesel na policijsko postajo. Plinska pištola je bila zasežena, za 35-letnika pa bo uveden hitri postopek.

Koprski policisti so obravnavali nasilje v družini. Ženska je prišla na urgenco, zatem pa policistom pojasnila, da je bil do nje agresiven partner, ki jo je tudi poškodoval. Moškemu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja, sledi kazenska ovadba.

Ob 5. uri smo bili obveščeni, da v Luciji gori, ker je nekdo zakuril smeti. Na kraju so policisti dobili 59-letnega brezdomca, ki je zakuril kup smeti, požar pa bi se lahko razširil na bližnji objekt. Policisti preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti.

Ob 9.33 nas je poklical voznik in povedal, da s tovornega vozila na avtocesti pri Studencu padajo kosi ledu, del je padel tudi na njegovo vozilo. Policisti Postaje prometne policije Koper so voznika tovornega vozila hitro izsledili, peljal je proti Novi Gorici. Zadevo obravnavajo kot prometno nesrečo.

Nevarnost padajočega ledu s tovornih vozil
Pozimi večkrat zaznavamo podobne kršitve, ki imajo lahko zelo velik vpliv na varnost v prometu.

Tovorna vozila, ki na PU Koper oziroma na območje Primorske po avtocesti pripeljejo iz notranjosti Slovenije, imajo pogosto na ponjavi led, ki prične v povezavi s toplejšo klimo in burjo padati s tovornih vozil. Če led pade na vetrobransko steklo drugega vozila ali celo pešca, lahko privede do hudih posledic.

Opozarjamo vse voznike, da očistijo stekla in ogledala, oziroma, da poskrbijo za dobro vidljivost in preglednost na vozilih, z vozil pa odstranijo sneg in led, preden gredo na cesto.

Zakon o pravilih cestnega prometa (29. člen) navaja, da na motornih in priklopnih vozilih v cestnem prometu ne sme biti snega, ledu, vode ali drugih snovi, ki bi lahko vplivale na vozne lastnosti vozila ali ki bi se lahko raztresale ali razlivale z njega. Stekla vozila in vzvratna ogledala morajo biti čista, da je vozniku omogočena normalna vidljivost.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran