radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniNeznanec si je prilastil pozabljeno gotovino na bančnem avtomatu
Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 10. januarja v dopoldanskem času, na Goriškem obravnavali kaznivo dejanje Zatajitev (po 208. členu KZ-1). Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznanec v ponedeljek, 8. januarja 2024, prišel do bankomata, ki se nahaja v trgovskemu centru v Kromberku pri Novi Gorici. Tam je našel denar, ki ga je pred tem dvignil oškodovanec in ga pozabil v reži bankomata. Neznanec si je protipravno prilastil gotovino in s kraja odšel neznano kam.

Ponovno svetujemo občanom naj bodo pri dvigu gotovine iz bankomata zbrani in naj poskrbijo, da denar vzamejo iz reže bančnega avtomata. V primeru, da na bankomatu pozabijo dvignjeno gotovino in jo kasneje tam ni več, pa svetujemo, da o tem nemudoma obvestijo policiste najbližje policijske postaje oz. svojo banko ali bančno ustanovo, ki si lasti bankomat, na katerem je bil pozabljen denar.

Posameznike oz. naslednje uporabnike, ki naletijo na pozabljeno gotovino na bančnih avtomatih, pa ponovno opozarjamo, da v izogib morebitni kazenski odgovornosti najden denar nemudoma odnesejo oz. izročijo policistom na policijski postaji oz. o najdbi pozabljene gotovine obvestijo najbližjo banko. V primeru, da bi posamezniki pozabljeno gotovino preprosto vzeli oz. si jo prilastili, bi bili kazensko odgovorni zaradi suma kaznivega dejanja Zatajitev (po določilu 208. člena KZ-1), za kar se kaznuje z denarno ali celo z zaporno kaznijo. Postopek ravnanja z najdenimi stvarmi je natančneje opredeljen v stvarnopravnem zakoniku in pravilniku o postopku z najdenimi stvarmi. Več podrobnosti o postopku z najdenimi stvarmi tudi na naslednji spletni strani Policije: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/pogosta-vpraanja/najdeni-predmeti-javne-drazbe. Podatki o najdenih predmetih skladno s Pravilnikom o postopku z najdenimi stvarmi pa so objavljeni tudi na naslednji spletni strani Policije: https://www.policija.si/apps/predmeti/index.php#/

Neznanec se je znesel nad parkiranim avtomobilom
Včeraj, 10. januarja v dopoldanskem času, so policisti PP Nova Gorica obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila v pritličju garažne hiše v Novi Gorici (Ulica Gradnikove brigade). Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec tekom noči razbil zadnje vetrobransko steklo na parkiranem avtomobilu. Nastala je materialna škoda. S strani oškodovanca ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja (poškodovanje tuje stvari, 220. člen KZ-1), zato bodo novogoriški policisti na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Iz prometa izločili kršitelja cestnoprometnih predpisov
Včeraj, 10. januarja ob 10.22, so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica na hitri cesti H4 med Nanosom in Vipavo, blizu viadukta Barnica ustavili in kontrolirali 32-letnega voznika tovornega avtomobila in v nadaljevanju postopka ugotovili, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu vozilo zasegli, zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Prometna nesreča I. kategorije s pobegom na Tolminskem
V torek, 9. januarja ob 20.39, se je v Tolminu zgodila prometna nesreča I. kategorije s pobegom z udeležbo dveh osebnih vozil. Po sedaj zbranih podatkih se je prometna nesreča zgodila v semaforiziranem križišču, na prometnem pasu za zavijanje v desno in naravnost (iz smeri Zatolmina), kjer je neznani voznik osebnega avtomobila trčil v zadnji del drugega avtomobila, ki je bilo ustavljeno pred njim zaradi rdeče luči na semaforju. Neznani voznik je po trčenju zapeljal vzvratno, obrnil in se z vozilom odpeljal neznano kam ne da bi drugi udeleženki prometne nezgode nudil ustrezne podatke oz. o tem obvestil Policijo. Policisti so v nadaljevanju izsledili pobeglega voznika avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je bil pod vplivom alkohola (1,14 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Zoper hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov bodo tolminski policisti podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

V prometni nesreči II. kategorije na hitri cesti med Vipavo in razcepom Nanos lažje poškodovan starejši voznik avtomobila
Včeraj, 10. januarja ob 12.18, smo bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na odseku hitre ceste H4 Vipava – Razdrto (občina Vipava). Ugotovljeno je bilo, da je voznik avtomobila (povzročitelj) vozil po hitri cesti iz Vipave proti razcepu Nanos. Med vožnjo na omenjeni relaciji je zapeljal desno in z vozilom trčil v varnostno ograjo zaradi česar je njegovo vozilo odbilo v levo in je trčil v varovalno ograjo na levi strani, nato pa še v drugo osebno vozilo, ki je pripeljalo za njim. V prometni nesreči je bil 81-letni povzročitelj prometne nesreče predvidoma lažje telesno poškodovan in je bil odpeljan na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Poleg prometnih policistov reševalcev NMP ZD Ajdovščina so na kraju posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina in PGD Postojna ter uslužbenci DARS-a.

V prometni nesreči v Goriških Brdih lažje poškodovana voznica avtomobila
Včeraj, 10. januarja ob 14.42, smo bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na cesti med Podsabotinom in naseljem Kojsko (občina Brda) in v kateri je bila udeležena voznica avtomobila. Slednja je vozila iz smeri Nove Gorice proti naselju Kojsko in na ravnem delu vozišča z vozilom trčila v zid. Voznica je v prometni nesreči utrpela predvidoma lahke telesne poškodbe, na kraju so jo kasneje oskrbeli reševalci NMP ZD Nova Gorica in jo prepeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Pomoč policistom PP Nova Gorica in reševalcem so na kraju nudili poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica. Policisti bodo voznici zaradi odgovornosti za storitev kršitev prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran