radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 57 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 181 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 13 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Pridržali so voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola in zasegli avtomobil dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vloma, tatvin in prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb in nedovoljenih prehodov državne meje.

Prometna nesreča v kraju Bedenj
Policisti PP Črnomelj so bili nekaj po 16. uri obveščeni o prometni nesreči v kraju Bedenj. Opravili so ogled in ugotovili, da je 52-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje po levi strani vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Povzročitelj, ki se je v nesreči lažje poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,25 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov mu bodo izdali plačilni nalog.

Voznika pridržali
Policisti PPP Novo mesto so na Obrežju okoli 15.30 ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je prekoračil dovoljeno hitrost za 50 km/h. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus. 46-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,62 miligramov alkohola, so odvzeli prostost, ga pridržali in mu odvzeli vozniško dovoljenje. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Zasega vozil
Policisti PP Sevnica so med kontrolo prometa v Boštanju ustavili voznika osebnega avtomobila Opel vectra. Med postopkom so ugotovili, da 48-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

V noči na 12. 1. so policisti na avtocesti na območju Smednika kontrolirali voznika osebnega avtomobila znamke BMW romunskih registrskih oznak. Ugotovili so, da 34-letni voznik iz Romunije nima veljavnega vozniškega dovoljenja, uporabljal je ponarejen dokument. Odvzeli so mu prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo ga bodo privedli v postopek pred pristojno sodišče.

Tatvine
Na delovišču v Jurni vasi je v noči na 11. 1. nekdo iz premičnega semaforja odtujil akumulator.

V naselju Breza na območju PP Trebnje je med 10. 1. in 11. 1. neznanec odtujil osem kokoši, petelina in štiri zajce.

Prijeli tihotapca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo
Nekaj po 19. uri so policisti v Velikem Cerovcu na območju PP Novo mesto kontrolirali voznika osebnega avtomobila Ford kuga litvanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 45-letni državljan Litve v vozilu prevaža štiri državljane Turčije in Državljana Iraka. Enega izmed tujcev je prevažal v prtljažniku vozila. Okoli 21.30 so v Slovenski vasi ustavili voznika osebnega avtomobila Mazda 3, poljskih registrskih oznak. 53-letni državljan Ukrajine je prevažal dva državljana Turčije, ki ne izpolnjujeta pogojev za vstop v Slovenijo. Državljanu Litve in državljanu Ukrajine so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S kazenskima ovadbama zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljanu Turčije in Iraka še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Obrežje) izsledili in prijeli 14 državljanov Sirije, sedem državljanov Kitajske, štiri državljane Turčije in državljana Afganistana. Na območju PP Metlika (Drašiči) so prijeli šest državljanov Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran