radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 552 klicev, od tega 192 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 62 nanašalo na kriminaliteto, 48 na javni red in mir, ter 53 na prometno varnost.

policija splosniPolicisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 11 tatvin, 6 vlomov (v enem primeru je ostalo pri poskusu), goljufijo, nasilništvo in 7 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 8 prometnih nesreč z materialno škodo, 3 nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami in 3 nesreče s hudimi telesnimi poškodbami. Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 6 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 4 nezakonite prehode državne meje.

Vlomi:
V Mostah je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Merida. Materialna škoda znaša okoli 1200 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo. Materialna škoda znaša okoli 500 evrov.

V Kamniku je bilo vlomljeno v trgovino, od koder so bila odtujena zdravila. Materialna škoda znaša okoli 1000 evrov.

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v pisarno, od koder je bil odtujen prenosni računalnik. Materialna škoda znaša okoli 2000 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v skladišče, od koder je bil odtujen električni vodnik. Materialna škoda znaša okoli 1500 evrov.

Drzna tatvina:
Včeraj, okoli 12.30 je do hiše oškodovanke pristopil neznanec, ki se je predstavil kot delavec plinskega podjetja. Oškodovanko je s pogovorom zamotil in odpeljal v kletne prostore, druga dva storilca pa sta v tem času preiskala ostale prostore in iz njih odtujila gotovino. Vsi do nato kraj zapustili s srebrnim Renault karavanom. Opis: dva sta bila oblečena v temna oblačila in modre kavbojke, visoka okoli 180 cm, nosila s ta kape s šiltom, čez obraz pa modro kirurško masko. Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev osumljenih in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Policisti pogosto obravnavamo drzne tatvine iz stanovanjskih hiš, ki jih storilci izvršujejo na zelo prefinjen in pretkan način, oškodovance pa zavedejo do te mere, da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni. Ker so ljudje, običajno gre za starejše občane, še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki pridejo na njihove domove in jih ogovorijo.

Občanom svetujemo, naj imajo svoje nenapovedane "obiskovalce" ves čas pod nadzorom in naj jih brez potrebe ne vabijo v stanovanjske prostore. Če se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce raznih del ipd., jim svetujemo, naj vedno zahtevajo na vpogled identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog. Ob tem naj bodo pozorni tudi na videz oseb (njihova oblačila, govor, morebitne posebnosti) in na vozilo, s katerim so se te osebe pripeljale (znamko, barvo, tip in registrske številke vozila).

Če kljub previdnostnim ukrepom vendarle postanejo žrtev kaznivega dejanja, priporočamo, da takoj obvestijo policijo na št. 113 ali najbližjo policijsko postajo. Prav tako naj pokličejo policijo, če zaznajo pojav neznanih oseb in vozil in se jim njihovo vedenje ali zadrževanje na določenem kraju zdi sumljivo (če neznanci na primer opazujejo objekt). Če želijo ostati anonimni, pa lahko pokličejo tudi na anonimno številko policije 080 1200.

Prometna varnost
Včeraj, nekaj pred 16. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči na Belici v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in pešec. Ugotovljeno je bilo, da je pešec nenadoma stopil na vozišče, kjer je vanj trčila voznica osebnega vozila. V nesreči se je pešec huje poškodoval, vendar po do zdaj znanih podatkih njegovo življenje ni ogroženo. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 12. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na Regentovi cesti v Ljubljani v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Ugotovljeno je bilo, da je peška šla čez prehod za pešce, kjer jo je voznik osebnega vozila spregledal in trčil v njo. V nesreči se je peška huje poškodovala, vendar po do zdaj znanih podatkih njeno življenje ni ogroženo. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 20.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na Šmartinski cesti v Ljubljani v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar. Ugotovljeno je bilo, da je kolesar zapeljal v napačno smer preko prehoda za kolesarje, kjer je vanj trčila voznica osebnega vozila. V nesreči se je kolesar huje poškodoval, vendar po do zdaj znanih podatkih njegovo življenje ni ogroženo. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 10.30 je na Celovški cesti v Ljubljani prišlo do naletnega trčenja dveh osebnih vozil, ki ga je povzročil voznik zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. V nesreči se je voznica drugega vozila lažje poškodovala. Zoper povzročitelja je bil uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj po 17. uri je na Štajerski cesti v Ljubljani prišlo do naletnega trčenja, v katerem so bili udeleženi vozniki treh osebnih in tovornega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega vozila. Pri tem sta se ena izmed udeleženih voznic in potnica v njenem vozilu lažje telesno poškodovali. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran