radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV začetku tedna oz. v ponedeljek, 8. januarja v popoldanskem času, smo bili obveščeni, da sta dva neznanca v eni od trgovin v Kobaridu skušala izvršiti tatvino gotovine na drzen način. Storilca sta namreč skušala zamotiti tamkajšnjo uslužbenko trgovine na način, da sta s prekrivanjem s časopisom iz blagajne skušala odtujiti denar. Eden od storilcev je segel z roko po evrskih bankovcih, vendar je uslužbenka to opazila in preprečila kaznivo dejanje, neznanca sta nato zbežala iz omenjene trgovine. Nedolgo zatem oz. nekaj minut po 16. uri so policisti PP Bovec na območju Bovca (v križišču na naselje Čezsoča) ustavili osebni avtomobil znamke VW Passat, poljskih registrskih številk, ki ga je vozil 25-letni državljan Romunije, prav tako tako sta bila v vozilu še dva sopotnika, stara 30 in 22 let, oba državljana Romunije. V nadaljevanju postopka jim je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje v policijskih prostorih skladno z določili Zakona o kazenskem postopku (po drugem odstavku 157. člena ZKP) zaradi utemeljenih razlogov za sum, da so državljani Romunije izvršili več podobnih kaznivih dejanj.

Kriminalisti in policisti so v nadaljevanju preiskave ugotovili, da so osumljenci utemeljeno osumljeni tudi kaznivih dejanj dveh mobilnih telefonov znamke iPhone istega dne na Severnem Primorskem. V začetku tedna smo poročali (obvestilo za javnost PU Nova Gorica dne 9. 1. 2024), da so policiste OKC PU Nova Gorica v ponedeljek, 8. januarja popoldne, obvestili o tatvini mobilnega telefona znamke iPhone v poslovnih prostorih kozmetičnega salona v Ajdovščini in mobilnega telefona znamke iPhone 13 Pro Max v frizerskem salonu v Novi Gorici. V obeh navedenih primerih sta storilca zamotila tamkajšnje uslužbence in s časopisom prekrila mobilne telefonske aparate ter po krajšem pogovoru z uslužbenci v kozmetičnem in frizerskem salonu s časopisom vred odnesla mobilne telefone.

Na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Novi Gorici je bila v sredo, 10. januarja 2024, opravljena tudi preiskava zaseženega osebnega avtomobila (VW Passat), pri preiskavi sta bila najdena tudi oba mobilna aparata znamke iPhone, ki izvirata iz zgoraj opisanih kaznivih dejanj na Severnem Primorskem. Policija je o navedenih kaznivih dejanjih obvestila tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, ki je vseskozi usmerjalo predkazenski postopek.

Poleg zgoraj opisanih kaznivih dejanj so zgoraj navedeni državljani Romunije utemeljeno osumljeni tudi kaznivega dejanja tatvine denarnice z gotovino in osebnimi dokumenti v gostinskem lokalu na območju PP Lenart (območje PU Maribor) in suma kaznivega dejanja denarnice z dokument in gotovino v lokalu v enem od naselij v občini Gornja Radgona (PU Murska Sobota). Omenjeni kaznivi dejanji sta bili na teh območjih storjeni dan prej oz. 7. 1. 2024 okoli poldneva. Tudi pri teh izvršenih kaznivih dejanjih so se osumljenci prevažali z omenjenim osebnim vozilom VW Passat, poljskih registrskih številk.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica so tri državljane Romunije, stare 25, 30 in 22 let, v sredo, 10. januarja 2024 popoldne, s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve petih kaznivih dejanj velike tatvine (po 2. in 3. točki prvega odstavka 205. člena KZ-1) privedli in izročili v nadaljnji postopek preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je po zaslišanju zoper osumljence odredil sodni pripor.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran