radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 159 klicev, od tega 83 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 11 kaznivih dejanj,
  • 28 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 2 prometni nesreči II. kategorije,
  • 1 vozniku je bilo zaseženo vozilo,
  • 1 voznik je bil pridržan po 24. čl. ZPrCP,
  • 3 prijave kršitev javnega reda in miru, od tega 1 na javnem kraju,
  • 4 požari.

policija splosniPrometna varnost
Na območju Spuhlje so policisti obravnavali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,87 mg/l alkohola), odrejeno mu je bilo pridržanje po 24. čl. ZPrCP. Sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Drugi dogodki
Obravnavamo požar garaže na območju Teznega v Mariboru, po prvih ugotovitvah je tuja krivda za nastanek požara izključena. Materialna škoda znaša po nestrokovni oceni 12.000 eur.

Kriminaliteta
Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Maribor so 10. 1. 2024, skupaj s kriminalisti in policisti policijskih uprav Murska Sobota, Celje in Ljubljana, izvedli zaključne aktivnosti v povezavi z dalj časa trajajočo kriminalistično preiskavo s področja prepovedanih drog na območju policijskih uprav Maribor, Ljubljana in Murska Sobota.

Na podlagi sodnih odredb so na 8 lokacijah izvedli hišne preiskave zasebnih in poslovnih prostorov ter osebnih vozil, kjer so iskali dokaze o storitvi kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po 186. členu Kazenskega zakonika KZ-1). Pri hišnih preiskavah, kakor tudi v času kriminalistične preiskave so bile zasežene različne vrste prepovedanih drog (heroin, kokain, konoplja, različne vrste tablet z vsebnostjo prepovedanih drog), med katerimi izstopa prepovedana droga heroin, katere je bilo zasežene nekaj več kot 200 gramov. Vse zasežene prepovedane droge so bile pakirane v več manjših paketih, pripravljenih za nadaljnjo prodajo. V eni izmed hišnih preiskav je bilo zaseženo tudi strelno orožje, pištola, z vstavljenim nabojnikom in pripadajočimi naboji.

Predkazenski postopek, ki ga usmerja Okrožno državno tožilstvo v Mariboru, poteka zoper 8 fizičnih oseb, ki so osumljene storitve 19 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog in enega kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnja in promet orožja ali eksploziva (po 307. členu Kazenskega zakonika KZ-1).

Skupno je bilo pridržanih 7 oseb, od katerih sta bili dve osebi privedeni k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru.

Anita Kovačič Čelofiga
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran