radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniKriminalisti Policijske uprave Nova Gorica so v začetku tega tedna oz. v ponedeljek, 8. januarja 2024, na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Novi Gorici opravili hišno preiskavo pri 48–letni ženski na Goriškem v zvezi prepovedanih drog. Pri hišni preiskavi so kriminalisti našli in zasegli več različnih snovi, za katere je obstajal sum, da gre za prepovedane droge.Našli in zasegli so ji več različnih snovi, med drugim več zavitkov alufolije z rjavo snovjo (sum, da gre za prepovedano drogo heroin), PVC zavitek z nekaj grami posušenih delcev zelene rastline (sum prepovedane droge konoplja), neznano količino razsute rjave snovi (sum prepovedane droge heroin). Prav tako so ji v sklopu hišne preiskave zasegli tudi druge predmete oz. pripomočke (elektronske naprave). Zasežene snovi so bile poslane na nadaljnjo analizo.

Novogoriški kriminalisti so 48-letni osumljenki odvzeli prostost in jo pridržali v policijskih prostorih skladno z določili Zakona o kazenskem postopku (po drugem odstavku 157. člena ZKP), o zadevi je Policija obvestila tudi Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Naslednjega dne oz. v torek, 9. januarja 2024, je bila osumljena oseba s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve štirih kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po 186. členu KZ-1 ) in suma storitve enega kaznivega dejanja Omogočanje uživanja prepovedanih drog ali nedovoljenih snovi v športu (po določilu 187. člena KZ-1) privedena in izročena v nadaljnji postopek k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je po zaslišanju zoper osumljenko odredil pripor.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran