radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniV zadnjih 24 urah smo pomurski policisti obravnavali tri prometne nesreče, pet kaznivih dejanj, šest kršitev javnega reda in miru, štiri povoženja divjadi, eno poškodbo vozila na parkirišču ter zasegli dve vozili.

Dve prometni nesreči sta se končali z materialno škodo, v eni nesreči pa sta se dve osebi lahko telesno poškodovali. Voznik tovornega vozila je vozil na relaciji Babinci - Cven in v križišču izsilil prednost voznici osebnega avtomobila, zaradi česar sta trčila ter se pri tem oba lažje telesno poškodovala.

Na področju kriminalitete smo obravnavali dve spletni goljufiji, eno v Černelavcih in drugo v Dokležovju, ponarejanje denarja in tatvino v trgovini v Murski Soboti ter napad na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti v Lutvercih.

Javni red in mir je bil kršen petkrat v zasebnem prostoru ter enkrat na javnem kraju. Eden izmed kršiteljev se ob intervenciji policistov ni pomiril, zato je bilo zoper njega odrejeno pridržanje.

Ponoči so policisti v kraju Šafarsko pri kontroli prometa zaustavili vozilo tujih registrskih oznak in za voznika ugotovili, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo je bilo zaseženo, voznik pa pridržan in bo priveden v nadaljnji postopek na sodišče. Policisti pa so v jutranjih urah zasegli vozilo tudi mladoletnemu vozniku na Gorici, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola ter pri tem povzročil še prometno nesrečo z materialno škodo.

V ponedeljek, 15. januarja, se prične izvajanje nacionalne akcije »Osredotoči se na cesto«, ki jo organizira Javna agencija RS za varnost prometa v sodelovanju s Policijo, in bo trajala do 21. januarja. Namen akcije je ozaveščanje o nevarnostih udeležbe v prometu in sočasne uporabe telefona pri voznikih motornih vozil, koles ter drugih udeležencih v prometu. Sporočilo akcije voznikom in voznicam je, da se med vožnjo ne uporablja mobilnega telefona, ampak se varno ustavi na primernem mestu ter opravi klic ali pošlje sporočilo. Opozarjamo pa tudi na druge motilce pozornosti kot so na primer upravljanje klime, radia in navigacije v vozilu.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes izvajali na območju policijske postaje Murska Sobota.

Policijska uprava
Murska Sobota

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran