radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel 219 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 95:

  • 17 s področja kriminalitete, od tega dva o tatvini, eden o nasilju v družini, policisti so eni osebi izrekli prepoved približevanja;
  • 32 s področja prometne varnosti, od tega 10 o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so zasegli en avtomobil;
  • 15 s področja javnega reda in miru, od tega dva o kršitvi na javnem kraju;
  • 17 o dogodkih, od tega dva o požaru in trije o povoženi divjadi.

policija splosniNasilje v družini:
Tržiški policisti so v petek okoli 21.30 obravnavali nasilje v družini. Po podatkih s katerimi razpolagamo je bil 41-letni moški nasilen do svoje partnerice in jo tudi lahko telesno poškodoval. Policisti so mu izrekli prepoved približevanja. Zoper moškega vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja z elementi nasilja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Tatvini:
Blejski policisti so v petek okoli 12. ure obravnavali tatvino alkoholnih pijač v eni izmed trgovin na območju Bleda. Storilec je podjetje oškodoval do 200 evrov. Policisti zbirajo obvestila o dejanju in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Kranjski policisti so bili v petek okoli 16.30 obveščeni o tatvini več akumulatorjev iz tovornih vozil parkiranih na enem izmed gradbišč. Storilec je z dejanjem oškodoval podjetji do tisoč evrov. Policisti zbirajo obvestila o dejanju in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometni nesreči z materialno škodo:
Blejski policisti so imeli v petek nekaj čez 12. uro na območju Bleda v postopku 91 let starega voznika, ki je vozil avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, saj bi moral upravnemu organu predložiti zdravniško spričevalo, kar pa ni storil. Avtomobil so mu zasegli. Z obdolžilnim predlogom bodo obveščali pristojno okrajno sodišče.

Škofjeloški policisti so bili v soboto okoli 9.30 obveščeni o 18-letni voznici, ki je vozila iz smeri Železnikov proti Škofji Loki in zaradi neprilagojene hitrosti v levem nepreglednem ovinku zapeljala s ceste in se z avtomobilom prevrnila na streho. Na kraju so bili tudi gasilci. Policisti zoper voznico vodijo prekrškovni postopek.

Kaznivo dejanje prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države
Policisti so v soboto nekaj pred 17. uro na gorenjski avtocesti, na območju počivališča Radovljica Sever, v smeri predora Karavanke, imeli v postopku avtomobil nemških registrskih oznak, ki ga je vozil državljan Ukrajine. V postopku je bilo ugotovljeno, da je prevažal štiri tujce, državljane Sirije, ki so samovoljno zapustili azilni dom in jih peljal proti Avstriji. Državljanu Ukrajine, ki ima urejen status v Nemčiji, je bila odvzeta prostost in bo zaradi storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države priveden k preiskovalnemu sodniku pristojnega sodišča. Tujci so bili vrnjeni v azilni dom.

Dva požara:
Blejski policisti so bili v petek nekaj čez 18. uro obveščeni o požaru na parkiranem avtomobilu. Po podatkih s katerimi razpolagamo je prišlo do samovžiga. Avtomobil je pogorel v celoti. Gasilci so ogenj pogasili. Policisti so dogodek ustrezno dokumentirali.

Radovljiški policisti so bili v petek okoli 20.45 obveščeni o požaru v toaletnih prostorih železniške postaje. Ob prihodu na kraj sta policista opazila, da je začelo goreti v toaletnih prostorih, zato sta takoj pričela gasiti z gasilnim aparatom, ki ga imajo policisti vedno v službenem vozilu. Ogenj sta uspešno pogasila pred prihodom gasilcev na kraj. Gasilci so prostor prezračili. V požaru je zaradi hitrega odziva občana, ki je opazil dim in takoj obvestil policijo, kratkim reakcijskim časom policistov s prihodom na kraj ter takojšnjim začetkom gašenja, nastala zgolj manjša materialna škoda, ki po nestrokovni oceni znaša okoli 100 evrov. Policisti so opravili ogled in bodo o dogodku zbirali obvestila v smeri kaznivega dejanja iz poglavja kaznivih dejanj zoper premoženje. O vsem bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Smučišče:
Kranjski policisti so bili v soboto nekaj čez 11. uro obveščeni o nesreči na smučišču Krvavec. Po podatkih s katerimi razpolagamo sta odrasla smučarka in smučar trčila med seboj. Oba sta bila telesno poškodovana. Pomoč na kraju sta jima nudila nadzornik in reševalec na smučišču, v nadaljevanju pa dežurna helikopterska ekipa z Brnika. S helikopterjem Slovenske vojske sta bila prepeljana v zdravstveno ustanovo. Policisti bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran