radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniV preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1046 klicev, 350 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 117 nanašalo na kriminaliteto, 115 na javni red in mir, ter 98 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 27 tatvin, 14 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu) in 8 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, v enem primeru so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 25 prometnih nesreč z materialno škodo, 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan pešec-otrok (poziv pričam iz včerajšnjega dne). Večkratni kršiteljici cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 34 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 13 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Obravnavali so 4 posameznike zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
Na območju Dobrunj je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.

V okolici Ribnice je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 3.000 evrov.

V okolici Grosuplja je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar in nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.

Na območju Beričevega je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 1.500 evrov.

V okolici Grosuplja je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kosilnico in smuči. Lastnika je oškodoval za okoli 4.000 evrov.

V Mostah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil gorsko kolo znamke Kilimanjaro. Lastnika je oškodoval za okoli 600 evrov.

V okolici Grosuplja je neznani storilec vlomil v vrtno lopo in odtujil bakrene žlebove. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.

V Trbovljah je neznani storilec vlomil v poslovne prostore in odtujil denar. Podjetje je oškodoval za okoli nekaj 100 evrov.

Na območju Kočevja so neznanci vlomili v trgovino in odtujili denar in cigarete. Po prvi oceni je nastalo za okoli 2.000 evrov škode.

Na območju Most je bilo vlomljeno v stavbo v prenovi, od koder je neznani storilec odtujil gradbeni material. Podjetje je oškodoval za okoli 4.000 evrov.

Kaznivo dejanje prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države
Včeraj dopoldan so policisti v Logatcu, ustavili vozilo ukrajinskih registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je ukrajinski voznik v vozilu prevažal 4 tujce (državljanov Sirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Državljanu Ukrajine je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

Drzna tatvina
Včeraj okoli 15.30 smo bili obveščeni o drzni tatvini na območju centra mesta Ljubljana, kjer je na Grubarjevem nabrežju neznani storilec oškodovanki iz rok iztrgal mobilni telefon, nato pa s kraja v družbi še ene osebe na skuterju pobegnil. Pri tem oškodovanka ni bila poškodovana. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh ugotovitvah obvestili prisojno tožilstvo.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 13. ure se je na Einspielerjevi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker voznica pri vključevanju v promet odvzela prednost kolesarju na kolesarski stezi. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 23. ure se je v Količevem zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil drevo. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek

Včeraj, okoli 14.30 se je na Toplarniški ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik tovornega vozila in peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik zaradi nepravilnega premika na parkirišču trčil v peško. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 14. ure se je na Cesti na Brdo v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in voznik mopeda. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica pri zavijanju levo odvzela prednost vozniku mopeda, ki je pripeljal nasproti. Pri tem se je voznik mopeda lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 13. ure se je v Rakeku zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala s ceste in trčila drevo. Pri tem sta se voznica in potnik v vozilu lažje telesno poškodovala. V postopku je bilo ugotovljeno da je vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar so ji vozilo zasegli. Policisti vodijo prekrškovni postopek

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran