radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 132 klicev, od tega 61 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 8 kaznivih dejanj,
  • 3 prometne nesreče I. kategorije,
  • 1 prometno nesrečo II. kategorije,
  • 2 voznikoma je bilo zaseženo vozilo,
  • 8 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 4 na javnem kraju
  • 2 požara

policija splosniObravnavani tujci
Na območju Ormoža smo obravnavali dva tujca, državljan Afganistana in Turčije sta zaprosila za mednarodno zaščito in bila odpeljana v azilni dom.

Prometna varnost
Na območju Pobrežja v Mariboru smo zvečer obravnavali tujega voznika, državljana Srbije. Opravljen je bil hitri test na prisotnost prepovedanih drog, ki je bil pozitiven, strokovni pregled pa je voznik odklonil. Moškemu je bilo odrejeno pridržanje. Sledi obdolžilni predlog.

Požar
Zgodaj zjutraj smo bili obveščeni o požaru stanovanjske hiše na območju Pobrežja v Mariboru. Po prvih nestrokovni ocenah je nastala škoda v višini 50.000 EUR. Ena oseba je bila odpeljana v bolnišnico. Aktivnosti policistov v zvezi s požarom še potekajo.

Osredotoči se na cesto - aktivnosti na območju PU Maribor
V sklopu nacionalne preventivne akcije "Osredotoči se na cesto", katere namen je ozaveščanje o nevarnostih udeležbe v prometu in sočasne uporabe telefona pri voznikih motornih vozil, kolesarjih in drugih udeležencih v prometu, in ki bo potekala med 15. in 21. januarjem, bomo poostrene aktivnosti izvajali tudi na našem območju.

Tudi za območje Policijske uprave Maribor, statistični podatki o ugotovljenih kršitvah uporabe naprav ali opreme, ki zmanjšujejo voznikovo slušno ali vidno zaznavanje med vožnjo, namreč potrjujejo, da je ta problematika velika. V letu 2023 so namreč policisti pri nadzoru cestnega prometa ugotovili 3.863 (3.858) tovrstnih kršitev, od katerih se večina kršitev nanaša na nepravilno uporabo mobilnih telefonov med vožnjo. Delež kršitev nepravilne uporabe omenjenih naprav med vožnjo ostaja visok, saj predstavlja 7,7 % (6,4 %) vseh ugotovljenih kršitev cestno prometnih predpisov.

V okviru omenjene akcije bomo na območju Policijske uprave Maribor poostreno nadzirali nepravilno uporabo mobilnih telefonov med vožnjo in druga ravnanja voznikov, ki zmanjšujejo voznikovo slušno ali vidno zaznavanje med vožnjo ali zmožnost obvladovanja vozila, ugotavljali pa bomo tudi uporabo varnostnih pasov in ustreznih zadrževalnih sistemov pri prevozih otrok. Že danes bomo na območju celotne policijske uprave izvedli tudi poostren nadzor cestnega prometa, s poudarkom na ugotavljanju navedenih kršitev cestno prometnih predpisov.

Vsem udeležencem cestnega prometa svetujemo, da naj med vožnjo ne uporabljajo mobilnega telefona, temveč naj vozilo ustavijo v skladu s cestnoprometnimi predpisi na primernem mestu in opravijo telefonski klic ali pošljejo sporočilo. Prav tako jih pozivamo k doslednemu upoštevanju vseh ostalih cestno prometnih predpisov.

Anita Kovačič Čelofiga
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran