radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 361 klicev, 115 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 27 nanašalo na kriminaliteto, 27 na javni red in mir, ter 43 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 3 tatvine, vlom in primer poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja, ter kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti.

Pri prometni varnosti so obravnavali 10 prometnih nesreč z materialno škodo in nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan voznik e-skiroja. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 5 vozil.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 7 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so 2 posameznika zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli nekaj tisoč evrov.

Kaznivo dejanje prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države
Danes ponoči so policisti v Domžalah, ustavili vozilo italijanskih registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je romunski voznik v vozilu prevažal tujca (državljana Sirije), ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Državljanu Romunije je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujcema pa še potekajo.

Kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti, kjer je v dogodku umrla 56-letna ženska
Policisti so bil včeraj, nekaj po 18. uri obveščeni o dogodku v katerem je na območju Lukovice, umrla 56-letna ženska. Po do sedaj zbranih obvestilih je na enem izmed dvorišč pri uporabi pirotehničnega izdelka, izstreljena raketa poletela v zrak, nato pa spremenila smer in trčila v žensko, ki je stala v bližini. Zaradi hudih poškodb je na kraju, kljub hitri pomoči, umrla. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanje povzročitve splošne nevarnosti, ki ga je osumljen 37-letni svojec. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Nepremišljena, neprevidna uporaba pirotehničnih izdelkov, namenjena zgolj nekaj sekundam zabave, lahko posameznike zaznamuje za vse življenje. Povzroči hude telesne poškodbe (opekline, raztrganine rok, poškodbe oči itd.), oziroma ima lahko hude posledice, ki so tudi usodne. Zelo moteča je za živali in onesnažuje okolje. V policiji uporabo odsvetujemo. Če se temu ne morete upreti, pa jo uporabljajte vsaj varno in uvidevno. Torej tako, da to drugih ne moti in ne ogroža, ter ob upoštevanju vseh zakonskih omejitev. Neprimerna uporaba pirotehničnih izdelkov je težava vseh, zato starše, skrbnike, učitelje in vzgojitelje prosimo, naj opozarjajo na nevarnosti in možne posledice.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 17. ure se je na kolesarski stezi ob Zaloški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika na e-skirojih, ki sta si vozila nasproti in med seboj trčila. Pri tem se je eden izmed voznikov huje poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Drug voznik je ne da bi nudil pomoč poškodovanemu ali svoje podatke, odpeljal s kraja. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Zaradi razjasnitev dejstev in okoliščin prometne nesreče vse, ki bi karkoli vedeli o prometni nesreči, da pokličejo na tel. št. 113 ali Postajo prometne policije Ljubljana na 01 583 88 20.Hkrati pozivamo voznika e-skiroja, ki je bil udeležen v prometni nesreči, da pokliče na eno izmed podanih številk ali se zglasi na Postaji prometne policije v Ljubljani, Grič 56.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran