radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniNa Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v treh dneh prejeli 667 klicev občanov. 178 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

55 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 5 s področja mejnih zadev in tujcev, 8 s področja prometne varnosti in 42 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost
V zadnjih treh dneh smo obravnavali štiri prometne nesreče z lažjimi poškodbami udeleženih in šestnajst prometnih nesreč z materialno škodo. Štiri voznike, ki so vozili pod vplivom alkohola, smo pridržali. Trem voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, smo zasegli vozila.

Javni red in mir
Zaradi kršitev javnega reda in miru smo sedemkrat ukrepali v javnih in trinajstkrat v zasebnih prostorih.

Kriminaliteta
Petek, 12. januar 2024

V Spodnjih Stranicah smo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Lastniki pogrešajo zlatnino.

Vlom v stanovanjsko hišo smo v petek obravnavali tudi v Legnu, na območju Slovenj Gradca. Storilec je ukradel gotovino in nekaj naložbenega zlata.

Na avtocestnem počivališču Tepanje smo obravnavali tatvino goriva. Neznani storilec ga je okoli 130 litrov ukradel iz rezervoarja beloruskega tovornega vozila.

V Celju smo obravnavali vlom v prostore športnega društva. Storilec je ukradel več steklenic žganja.

Sobota, 13. januar 2024
V dopoldanskih urah smo bili obveščeni o požaru v Gostinci. Zagorelo je v pomožnem objektu, ker je lastnik na plinskem štedilniku pozabil posodo z oljem, ki se je vnelo. Ogenj je poškodoval letno kuhinjo v pomožnem objektu.

Na avtobusni postaji v Celju je neznani storilec ukradel žensko torbico, ki jo je občanka odložila na klopco. V torbici je imela denarnico z dokumenti in bančnimi karticami. Storilec je kmalu po dejanju, z ukradeno bančno kartico, na bankomatu poskušal dvigniti gotovino.

Na parkirišču Aškerčeve ulice v Celju je neznanec prerezal dve pnevmatiki in z ostrim predmetom naredil več risov na osebnem vozilu.

Na Kalobju je neznanec ukradel gozdarski vitel in več starih akumulatorjev.

V Velenju smo obravnavali vlom v poslovne prostore. Storilec je ukradel za okoli 5.000 € različnega orodja.

Izpred stanovanja stanovanjskega bloka na Milčinskega ulici v Celju je neznani storilec ukradel moško gorsko kolo.

Nedelja, 14. januar 2024
V Topolšici smo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec ni ničesar ukradel. Škodo je lastnikom povzročil s poškodovanjem vrat.

V Spodnjih Lažah, na območju Policijske postaje Slovenske Konjice, je neznani storilec vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in ukradel več različnega električnega orodja in nekaj drugih stvari.

V Šaleku smo obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka. Storilec je ukradel računalnik, monitor in zvočnik.

Miren in varen začetek novega delovnega tedna želimo.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran