radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 38 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 84 klicev.

Obravnavali so 5 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 2 tatvine, ter po 1 vlom v osebni avtomobil, poškodovanje tuje stvari in nasilništvo.

Kršitev javnega reda in miru v zadnjih 24-ih urah niso obravnavali.

Ravno tako v zadnjih 24-ih urah niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.

Iz tovornega vozila s priklopnikom, parkiranega na makadamskem parkirišču na območju Pivke, je nekdo odtujil obe zadnji registrski tablici in sicer iz tovornega vozila reg. štev. PO CE727 ter priklopnika reg. štev. POCZ-946. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

V Izoli je nekdo poškodoval kavomat in s tem lastniku povzročil za cca. 150 evrov materialne škode.

V Kopru je nekdo pristopil do odklenjenega osebnega avtomobila, parkiranega v eni od garažnih hiš, ter iz prtljažnega prostora izvršil tatvino kompleta orodja. Lastnika je oškodoval za 40 evrov.

Na PP Postojna se je zglasila občanka in prijavila, da ji je nekdo na parkirnem prostoru na Razdrtem vlomil v osebni avtomobil. Neznanec je pregledal notranjost, vendar ni odnesel ničesar.

V Portorožu je prišlo do spora med partnerjema, pri čemer je moški partnerko udaril in nanjo kričal in ji izrekel razne grožnje. Policisti so mu izrekli ukrep prepoved približevanja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Ob 14.07 smo bili obveščeni o prometni nesreči v Portorožu. Policisti so na kraju ugotovili, da sta se z mopedom vozila dva 15-letna fanta, pri čemer je ob vožnji po zadnjem kolesu voznik izgubil oblast nad vozilom, zaradi česar sta oba padla po vozišču. Sopotnik je pri padcu zadobil hude telesne poškodbe. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri kaznivega dejanja Povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.

V Luciji so policisti ob 16.13 ustavili 52-letnega voznika osebnega vozila, kateremu so odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,71 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje ter sledi obdolžilni predlog.

Na Škofijah so imeli policisti v postopku 59-letnega voznika osebnega avtomobila, kjer so policisti pri preverjanju pogojev za udeležbo v cestnem prometu ugotovili, da voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu vozilo zasegli in predali sodnemu izvršitelju. Sledi obdolžilni predlog.

Nekaj po 21.00 je OKC PU Koper sprejel obvestilo, da se iz enega od stanovanj v Kopru vali črn dim ter da lastnikov ni doma. Na kraj so bili napoteni tudi gasilci, ki so nasilno vstopili v stanovanje, kjer je bilo ugotovljeno, da je najverjetneje zaradi kratkega stika zagorela manjša električna peč. Dim se je razširil po celotnem stanovanju, večja materialna škoda pa ni nastala.

Na območju Postojne so policisti ustavili 63-letnega voznika osebnega vozila, kateremu so odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,49 mg/l. Ravno tako so policisti ugotovili, da mu je veljavnost prometnega dovoljenja potekla pred več kot 30-imi dnevi. Zaradi kršitve določb 105/4/3 ZPrCP in 25/6/1 ZMV-1 mu je bil izdan plačilni nalog.

Loris Čendak
višji policijski inšpektor
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran