radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 107 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 34:

  • eden s področja kriminalitete, od tega eden o vlomu;
  • 12 s področja prometne varnosti, od tega dva o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in trije o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so zasegli en avtomobil;
  • šest s področja javnega reda in miru, od tega štirje o kršitvi na javnem kraju;
  • sedem o dogodkih, od tega eden o smrtnem dogodku in eden o dveh pogrešanih osebah.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami - poziv javnosti:
Kranjski policisti obravnavajo prometno nesrečo s pobegom, ki se je zgodila danes okoli 7.10, na Bleiweisovi cesti v Kranju. Po podatkih s katerimi razpolagamo se je kolesar peljal iz smeri Kokrice in v križišču za vrtni center Kalia zavil desno proti temu centru. V isto ulico je z nasprotne smeri zapeljal tudi neznani voznik z neznanim vozilom. Vozilo bi bilo lahko bele barve. Med njima ni prišlo do trčenja, je pa kolesar zaradi nastale situacije zavrl, padel po tleh in se lahko telesno poškodoval. Voznik vozila se na kraju ni ustavil.

prometna nesreca kranj kolesar avto 1

prometna nesreca kranj kolesar avto 2

Z do sedaj izvedenimi ukrepi neznani voznik z neznanim vozilom ni bil izsleden.

Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče policisti pozivajo voznika, ki je bil udeležen v tej prometni nesreči ali morebitne priče, ki bi karkoli vedele o njej, da se oglasijo ali pokličejo na Policijsko postajo Kranj, telefon 04/233 64 00 ali na interventno številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Prometna nesreča z materialno škodo:
Gorenjski prometniki so bili včeraj okoli 9. ure obveščeni o prometni nesreči na gorenjski avtocesti v smeri Ljubljane, na izvozu za Brnik. 72-letni tuji voznik je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal desno izven vozišča in z avtomobilom obstal v obcestnem jarku. Policisti so mu izdali globo.

Hujši prometni prekrški:
Gorenjski prometniki so včeraj okoli 16.45, na avtocestnem priključku Kranj Zahod, v smeri Karavank, imeli v postopku 25-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez opravljenega vozniškega izpita. Avtomobil so mu zasegli. Odredili so mu tudi hitri test na prepovedano drogo. Rezultat testa je bil pozitiven na kokain. Za vožnjo pod vplivom prepovedane droge zanj vodijo prekrškovni postopek. Za vožnjo brez vozniškega izpita pa bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Mejne zadeve
Dopolnitev: Obvestilo o kaznivem dejanju prepovedanega prehajanja meje ali ozemlje države, ki smo ga objavili v dnevniku dogodkov 14. januarja 2024 in ga je storil državljan Ukrajine 13. januarja 2024 nekaj pred 17. uro na gorenjski avtocesti, na območju počivališča Radovljica Sever, v smeri predora Karavanke, dopolnjujemo s podatkom, da je bil priveden k dežurni preiskovalni sodnici, ki je zanj odredila pripor.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran