radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV naselju Zadlog vlomili v počitniški objekt 
Včeraj, 15. januarja ob 13.32, smo bili obveščeni o vlomu v počitniški objekt na območju naselja Zadlog (občina Idrija). Na kraju je bilo z zbiranjem obvestil in ogledom ugotovljeno, da je neznani storilec v obdobju zadnjih petnajstih dni z razbijanjem stekla na oknu vstopil v omenjeni objekt. Iz objekta ni bilo ničesar odtujenega. Policisti PP Idrija bodo po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo (po določilu prvega odstavka 205. člena KZ-1).

Manjša prometna nesreča na Tolminskem
Včeraj, 15. januarja nekaj minut pred 9. uro zjutraj, je bila Policija obveščena o prometni nesreči I. kategorije na bencinskem servisu v Tolminu, kjer je voznik avtomobila točil gorivo. Z zbiranjem obvestili in ogledom je bilo ugotovljeno, da je lastnik parkiranega osebnega avtomobila v kritičnem času odprl zadnja leva vrata vozila tako, da je oviral drugega udeleženca cestnega prometa. Voznik tovornega vozila je namreč pri speljevanju in vožnji mimo osebnega vozila s prednjim desnim blatnikom oplazil vrata osebnega vozila. Tolminski policisti so vozniku osebnega avtomobila zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog. Zakon o pravilih cestnega prometa namreč določa, da na ustavljenem ali parkiranem vozilu ni dovoljeno odpreti vrat, če bi se s tem oviralo ali ogrozilo drugega udeleženca cestnega prometa (odpiranje vrat vozila, drugi odstavek 61. člena ZPrcP)

Sum vožnje pod vplivom prepovedanih drog
Včeraj, 15. januarja v dopoldanskem času, so policisti v Novi Gorici ustavili in kontrolirali 48–letnega voznika avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge (opijati), zato mu je bil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Policisti PP Nova Gorica so vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), zoper voznika bo glede na vse ugotovitve in rezultatov toksikološke preiskave podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Policisti PU Nova Gorica ponovno opozarjamo, da je vožnja pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi je eden najpomembnejših dejavnikov tveganja za nastanek prometne nesreče. Omenjene psihoaktivne substance (prepovedane droge, psihoaktivna zdravila itd.) zmanjšujejo človekove sposobnosti zaznavanja in predelave informacij, sposobnosti učinkovitega mišljenja in ustrezne motorične reakcije. Tako neposredno vplivajo na zmanjšanje prometne varnosti in povečajo možnost povzročitve prometne nesreče. Uživalci prepovedanih drog pogosto v prometu pogosto ne reagirajo dovolj hitro oz. pravočasno, imajo moteno koncentracijo, so nepozorni pri prehitevanju..., saj je motena njihova ocena časa in razdalje, imajo omejeno gibljivost oči, prepozno zavirajo. Pogosto je opaziti tudi povečano pripravljenost za tveganje, agresijo do okolice oziroma soudeležencev v prometu.

Več o nevarnostih, ki jo povzroča vožnja pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi na spletu Policije: https://www.policija.si/index.php/component/content/article/35-sporocila-za-javnost/76237-policisti-lahko-s-hitrim-testom-na-podlagi-vzorca-sline-ugotavljajo-prisotnost-drog%20

Povoženje divjadi
Danes, 16. januarja okoli šeste ure zjutraj, smo bili obveščeni, da je voznik osebnega avtomobila med naseljem Volarje in vasjo Kamno povozil divjad (srno), ki je po trku z vozilom s kraja zbežala neznano kam. Na vozilu je nastala majhna poškodba. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji so policisti PP Tolmin odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran