radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 61 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 130 klicev.

Obravnavali so 6 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 6 tatvin, ter po 1 kaznivo dejanje vloma v stanovanjsko hišo, poškodovanje tuje stvari in uporabe ponarejenega negotovinskega plačilnega sredstva.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 4 primerih.

Na območju Policijske uprave Koper so policisti 16. 1. 2024 obravnavali 5 nezakonitih prehodov državne meje.

Ob 07.06 uri je bil dežurni OKC PU Koper obveščen o prometni nesreči v Izoli. Policisti so na kraju ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil 50-letni voznik osebnega avtomobila. Ta je na prehodu za pešce spregledal 63-letnega moškega, ki je pravilno prečkal vozišče ter vanj trčil. Pešec je pri tem zadobil hude telesne poškodbe in je bil z reševalni vozilom odpeljan v SB Izola. Zaradi storitve kaznivega dejanja Povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti bodo policisti zoper povzročitelja podali kazensko ovadbo.

Ob 07.42 uri smo bili obveščeni, da je na cesti med Starodom in Podgradom osebni avtomobil hrvaških registrskih številk zapeljal v ograjo in obtičal v jarku. Policisti so ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil 30-letni hrvaški voznik. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti - rezultat 0,28 mg/l. Zaradi neprilagojene hitrosti mu je bila izrečena globa.

V Izoli je nekdo na parkiranem osebnem avtomobilu razbil zadnje steklo. S tem je lastnika oškodoval za 400 evrov.

Pri čiščenju kleti v eni od stanovanjskih hiš v okolici Postojne so našli minometno bombo, ki izvira iz 2. svetovne vojne. Prevzeli so prevzeli pirotehniki enote Civilne zaščite za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi.

Med patruljiranjem na morju je patrulja PPOP Koper zaradi ribolova kontrolirala eno od plovil. Med postopkom je 49-letni moški, ki je upravljal s čolnom, policistom izročil Potrdilo o usposobljenosti za voditelja čolna, za katerega so policisti pri preverjanju ugotovili, da je le-to ponarejeno in da oseba ni nikoli opravila izpita za pridobitev Potrdila za voditelja čolna. Potrdilo so mu zasegli - sledi kazenska ovadba.

V Kopru so imeli policisti v postopku 19-letnega voznika osebnega avtomobila, kjer so policisti pri preverjanju pogojev za udeležbo v cestnem prometu ugotovili, da voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu vozilo zasegli in predali sodnemu izvršitelju. Sledi obdolžilni predlog.

Iz osebnega avtomobila parkiranega na enem od parkirišč v Izoli je nekdo odtujil registrsko tablico štev. KP17-62V. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

V eni od vasi v koprskem zaledju je prišlo do spora med sorodniki glede dvorišča in drugim zemljišč. Med prepirom je prišlo med dvema moškima in eno žensko do fizičnega stika (odrivanja, prijemanja za obleko), ki so se medsebojno prerivali in žalili. Policisti so vsem trem izdali plačilni nalog po 6/4 ZJRM-1.

V eni od trgovin v Kopru so delavke med krajo artiklov zalotile 41-letnega moškega. Policisti so mu na kraju zasegli artikle v vrednosti 20 evrov in jih vrnili odgovorni osebi trgovine. Zoper njega sledi kazenska ovadba. Po odhodu policistov se je isti moški vrnil nazaj v trgovino in pričel zmerjati in žaliti trgovke. Ob prihodu policistov na kraj je bil slednji vinjen in je s kršitvijo nadaljeval, zaradi česar so mu odredili pridržanje in izdali plačilni nalog po 6/1 in 22/1 ZJRM-1.

V okolici Kozine se je 73-letni moški pri delu v gozdu poškodoval z motorno žago.

Iz osebnega avtomobila parkiranega na enem od parkirišč v Kopru je nekdo odtujil obe registrski tablici štev. CD1596MP (Bolgarija). Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

V Izoli so imeli policisti v postopku 70-letnega voznika osebnega avtomobila, kjer so policisti pri preverjanju pogojev za udeležbo v cestnem prometu ugotovili, da voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu vozilo zasegli in predali sodnemu izvršitelju. Sledi obdolžilni predlog.

Iz osebnega avtomobila parkiranega na enem od parkirišč v Luciji je nekdo odtujil obe registrski tablici štev. KPNN-056. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Ob 18.11 je bil OKC PU Koper poklicala ženska iz okolice Izole in prijavila, da so ji vlomili v stanovanjsko hišo. Izolski policisti so ugotovili, da je do omenjene pristopil moški s pretvezo, da je delavec televizije in da ji želi predstaviti "škatlo" za boljši TV signal. Skupaj sta nato vstopila v hišo in se na balkonu zadržala cca. 15 minut. Za tem je moški odšel in se odpeljal z neznanim sivim vozilom. Po odhodu je lastnica opazila, da je v tem času nekdo na silo vdrl v dve sobi in jih pregledal, vendar ni ničesar odtujil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Nekaj po 19.00 je OKC PU Koper sprejel obvestilo, da je v eni od stanovanjskih hiš v okolici Ilirske Bistrice prišlo do požara. Na kraj so bili napoteni tudi gasilci, ki so požar dokončno pogasili. Začetni požar so pogasili že sami stanovalci sami. Ugotovljeno je bilo, da je do požara prišlo zaradi tehnične napake na električni napeljavi bojlerja. Nastala je manjša materialna škoda.

Loris Čendak
višji policijski inšpektor
Policijska uprava Koper

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran