radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 60 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 143 klicev. Obravnavali so deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, tatvin in vlomov. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi in tatvine
Med 15. 1. in 16. 1. je v Krškem nekdo vlomil v pomožni objekt ob stanovanjski hiši in odtujil nahrbtno škropilnico in dve sekiri. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za 500 evrov.

V noči na 17. 1. je v Krškem neznanec skozi okno vlomil v gostinski lokal in odtujil denar in osebne dokumente. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2.000 evrov škode. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Obrežje, Slovenska vas, Loče) izsledili in prijeli 37 državljanov Sirije, po tri državljane Egipta, Indije in Maroka, dva državljana Rusije in državljana Tunizije. Na območju PP Metlika (Metlika) so prijeli tri državljane Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Preventivna akcija - Osredotoči se na cesto
Do nedelje, 21. januarja 2024 policisti izvajamo preventivno akcijo Osredotoči se na cesto. Še posebej smo pozorni na kršitve, ki vplivajo na zmanjšanje pozornosti voznikov motornih vozil. Ugotavljamo kršitve, povezane z uporabo mobilnih telefonov in drugih naprav ter opreme (tablic, prenosnih računalnikov, slušalk...) med vožnjo, pozorni pa smo tudi na druge kršitve in ravnanja, ki motijo osredotočenost voznika na dogajanje v prometu in prehitro vožnjo.

Več o preventivni akciji: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/120821-med-voznjo-se-posvetimo-le-eni-v-tistem-trenutku-najpomembnejsi-stvari-voznji

mobilni telefon 2024

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran