radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniNa zasebnem parkirišču trčili dve vozili
Danes, 17. januarja dopoldne, smo bili obveščeni, da je voznik tovornega vozila pri vzvratni vožnji na zasebnem parkirišču poškodoval parkirano osebno vozilo. V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da sta omenjena voznika z vozili istočasno speljevala z mesta, posledično je med njunimi vozili da je do njiju prišlo do trčenja, in sicer med prednjim desnim delom tovornega vozila in desnim bočnim delom osebnega avtomobila. Policisti so primer obravnavali kot dogodek, saj je do nezgode prišlo na zasebnem zemljišču.

Vožnja pod vplivom alkohola
Policisti PP Tolmin so včeraj, 16. januarja pozno zvečer, v Dolenji Trebuši na Tolminskem ustavili voznika osebnega avtomobila. V nadaljevanju postopka mu je bil odrejen preizkusa alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je bil pod vplivom alkohola (0,71 mg/l alkohola). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), zoper hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Bodite odgovorni vozniki – preden se usedete za volan, ne uživajte alkohola!
Vozite v ustreznem psihofizičnem stanju, saj alkohol, prepovedane droge, psihoaktivna zdravila in druge psihoaktivne snovi ter utrujenost bistveno vplivajo na varno in zanesljivo udeležbo v cestnem prometu! Vse udeležence v cestnem prometu opozarjamo, da alkohol nikakor ne sodi za volan, saj je prav ta največkrat soodgovoren za prometne nesreče, ki se pogosto končajo z najhujšimi posledicami, tj. invalidnostjo ali s smrtjo. Nastalih posledic in odgovornosti se je potrebno zavedati bistveno prej, saj ko te nastanejo, je žal prepozno in poti nazaj ni več. Zato ne dopustite, da bi zaradi vašega neodgovornega ravnanja ugasnilo življenje. Poskrbite, da za volanom vozila nikoli ne sedi nekdo, ki uživa alkohol oz. krmilo vozila raje prepustite trezni osebi. V primeru, da bi uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), pa se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu. S tem boste za svojo varnost in varnost drugih udeležencev v cestnem prometu poskrbeli, da bodo naše ceste bolj varne in posledično tudi manj tragične.

Alkohol najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik je tako prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasne reakcije, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot itd. V cestnem promet to pogosto pomeni izzivanje nevarnosti: prepočasna ali prehitra vožnja, težje obvladovanje ali spremljanje smeri vožnje, nevklopljeni smerni kazalci, ustavljanje pri zeleni luči, vožnja v rdečo luč itd. (več na naslednji spletni strani Policije: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/alkohol-ubija-najveckrat-nedolzne

Tatvina registrske tablice z osebnega avtomobila
Včeraj, 16. januarja v popoldanskem času, so policisti PP Nova Gorica obravnavali tatvino registrske tablice z osebnega avtomobila v Rožni Dolini pri Novi Gorici. Po sedaj zbranih podatkih je voznica avtomobila pripeljala na parkirišče večjega trgovskega centra v Rožni Dolini in odšla v trgovino. Ko se je kasneje vrnila do svojega vozila je ugotovila, da je neznani storilec ukradel zadnjo registrsko tablico. Policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Povoženje divjadi
Danes, 17. januarja ob 7.01, smo bili obveščeni, da je voznica osebnega avtomobila na cesti med Vojščico in Kostanjevico na Krasu povozila divjega prašiča. Kasneje je omenjena divjad na kraju poginila, zanjo je poskrbel delavec VURS-a. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran