radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 65 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 201 klic. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, tatvin in vlomov. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, požarov, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, sprožitve signalno varnostne naprave in nedovoljenih prehodov državne meje.

Skoraj tretjina voznikov pod vplivom alkohola
Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so v soboto, 13 1. 2024 na območju Bele krajine preverjali psihofizično stanje udeležencev v cestnem prometu. Med nadzorom so ustavili in kontrolirali 37 voznikov motornih vozil. Odredili so jim preizkuse alkoholiziranosti in kar pri desetih voznikih je bilo ugotovljeno, da vozijo pod vplivom alkohola. Najvišja stopnja alkoholiziranosti je znašala 1,09 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka (2,6 g/kg). Kršiteljem so odvzeli vozniška dovoljenja, zaradi vožnje pod vplivom alkohola na pristojno sodišče naslovili obdolžilni predlog oziroma jim zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

V letu 2023 so alkoholizirani vozniki na območju PU Novo mesto povzročili 116 prometnih nesreč, v kateri sta dve osebi umrli, 12 jih je utrpelo hude telesne poškodbe, 46 pa je bilo lažje poškodovanih. Najpogostejši vzroki nesreč, ki so jih povzročili vozniki pod vplivom alkohola, so bili neprilagojena hitrost in nepravilna stran in smer vožnje. Policisti bomo tudi v prihodnjih dneh nadaljevali s preverjanjem psihofizičnega stanja voznikov. Vse udeležence v prometu opozarjajmo naj ravnajo odgovorno in pod vplivom alkohola ali prepovedanih drog ne sedejo za volan. Že pri koncentraciji 0,5 promila se namreč verjetnost povzročitve prometne nesreče podvoji, pri 1,1 promila alkohola pa 8-krat poveča v primerjavi s treznim voznikom. Verjetnost se z višjo stopnjo alkoholiziranosti eksponentno stopnjuje. Pri 1,5 promila se tveganje za nastanek prometne nesreče poveča za kar 22-krat!

Vlomi in tatvine
V noči na 17. 1. je v Leskovcu pri Krškem nekdo s strehe objekta odtujil bakrene žlebove in odtočne cevi.

V kraju Brege na območju PP Krško je v noči na 17. 1. neznanec iz odklenjenega kmetijskega objekta odtujil suhomesnate izdelke.

Na območju PP Trebnje je med 16. 1. in 17. 1. nekdo vlomil v cerkev in odtujil manjšo količino kovancev. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

V Velikem Gabru je med 15.30 in 21. uro neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je zlat nakit in z vlomom in tatvino povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Obrežje, Slovenska vas, Mihalovec, Jesenice, Velika Dolina, Veliki Obrež, Jereslavec, Brezje pri Veliki Dolini) izsledili in prijeli 46 državljanov Sirije, 15 državljanov Maroka, sedem državljanov Iraka, pet državljanov Afganistana, tri državljane Palestine, dva državljana Irana in dva državljana Indije. Na območju PP Metlika (Rosalnice, Metlika, Božakovo) so prijeli 22 državljanov Sirije in na območju PP Črnomelj (Miliči, Vinica) 15 državljanov Sirije, dva državljana Etiopije in državljana Tunizije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Požar
18. 1. nekaj po polnoči smo bili obveščeni o požaru stanovanjske hiše v Golobinjeku na območju PP Novo mesto. Požar so gasilci omejili in pogasili, poškodovan ni bil nihče, nastala pa je velika premoženjska škoda. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestil je ogenj poškodoval ostrešje hiše, pomožni objekt in osebni avtomobil. Policisti in kriminalisti bodo opravili ogled požarišča in ugotavljajo vzrok za nastanek požara in druge okoliščine. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran