radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 42 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 86 klicev.

Obravnavali so 8 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 3 tatvine, 2 kaznivi dejanji lahke telesne poškodbe ter po 1 kaznivo dejanje vloma v župnišče, poskusa vloma v stanovanjsko hišo, poskusa vloma v poslovni prostor, poškodovanje tuje stvari in ponarejanja denarja.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 5 primerih.

V zadnjih 24-ih urah policisti niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.

Ob 05.01 je 19-letnik obvestil OKC PU Koper in naznanil, da mu je v Kopru znanec, sicer 35-letni moški, odtujil mobilni telefon. Policisti so osumljenega moškega kmalu izsledili ter mu zasegli odtujeni mobilni telefon. Mobilni telefon, vreden 1.400 evrov, bodo policisti vrnili oškodovancu, zoper osumljenega pa podali kazensko ovadbo.

Ob 06.43 uri smo bili obveščeni, da je na cesti med Belvederjem in Strunjanom prišlo do prometne nesreč. Policisti so ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil 72-letni voznik osebnega avtomobila, kateri je trčil v zadnji del mopeda, ki ga je pred njim pravilno vozil 60-letni moški. Slednji je pri tem padel po vozišču in zadobil lahke telesne poškodbe. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v SB Izola. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

Iz osebnega avtomobila parkiranega na enem od parkirišč v Kopru je nekdo izvršil tatvino dveh platišč s pnevmatikami. Lastnico je oškodoval za 1.000 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Nekdo je preko noči poskusil vlomiti v stanovanjsko hišo v okolici Izole, vendar mu to ni uspelo. Sledi kazenska ovadba.

35-letni moški je pristopil do zaposlenega v enem od koprskih gostinskih lokalov ter ga z roko udaril v predel obraza. Policisti so na kraju ugotovili, da je bil kršitelj vinjen, ravno tako je med postopkom s policisti nadaljeval s kršitvami ter se pričel tudi nedostojno vesti do policistov in ni upošteval ukazov naj preneha s kršitvijo. Posledično so mu policisti odredili pridržanje. Izdan mu je bil plačilni nalog po 6/2, 7/2 in 22/1 ZJRM-1.

V koprskem zaledju je prišlo do spora med očetom in sinom, kjer je slednji brez razloga napadel očeta. Izdan mu je bil plačilni nalog po 6/4 ZJRM-1.

V eni od trgovin v Kopru so zaposleni med krajo artiklov ponovno zalotili 41-letnega moškega. Policisti so ga izsledili v neposredni bližini trgovine in ugotovili, da je močno vinjen. Med postopkom s policisti je slednji žalil zaposlenega iz trgovine, kakor tudi policiste. Ker ukazov policistov, da s kršitvijo preneha ni upošteval, so mu policisti odredili pridržanje in izdali plačilni nalog po 6/1, 7/2 in 22/1 ZJRM-1. Sledi tudi kazenska ovadba.

V Izoli je prišlo do pretepa med mlajšimi fanti, v katerem sta bila lažje telesno poškodovana 18-letni in 19-letni fant. Policisti nadaljuje z zbiranjem obvestil s ciljem izsleditve storilcev, saj ju oškodovanca po imenu nista poznala. Sledi kazenska ovadba.

Ob 20.43 uri smo bili obveščeni o vlomu v župnišče v okolici Kopra. Policisti so ugotovili, da je neznanec iz prostorov izvršil tatvino cca. 4.000 evrov in hkrati s povzročeno škodo lastnika oškodoval za 7.500 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, sledi kazenska ovadba.

Ob 20.56 uri so policisti prejeli prijavo poskusa vloma v enega od gostinskih lokalov v Portorožu. Sledi kazenska ovadba.

Policisti PP Koper so na elektronski naslov prejeli elektronsko obvestilo drž. Slovenije o poškodovanju italijanskih vozil nad Podpečjo. Ker se je po opisu v prijavi dogodek pripetil že prejšnji dan, policisti ogleda poškodovanih vozil niso opravili, saj jih ni bilo več na kraju. V nadaljevanju bodo policisti poleg navedb v prijavi zbrali še dodatna obvestila s ciljem razjasnitve vseh okoliščin omenjenega dogodka.

Loris Čendak
višji policijski inšpektor
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran