radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniTatvina goriva na počivališču ob hitri cesti v Šempasu
Danes, 18. januarja zjutraj, smo bili obveščeni o tatvini goriva tekom noči na počivališču Šempas ob hitri cesti H4 Vrtojba – Razdrto. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tekom noči oz. do današnjega jutra na počivališču Šempas ob hitri cesti prišel do parkiranega tovornega avtomobila znamke Volvo s pripetim priklopnikom, poljskih registrskih številk, in rezervoarja vozila ukradel oz. iztočil približno 300 litrov dizelskega goriva. S tem nezakonitim ravnanjem je bila oškodovancu (gospodarski družbi iz Poljske) povzročena materialna škoda za približno 600 evrov. Po dejanju je neznani storilec z odvzetim gorivom kraj zapustil in odšel neznano kam. Policisti PP Nova Gorica okoliščine kaznivega dejanja še preiskujejo.

Sum vožnje pod vplivom prepovedanih drog
Danes, 18. januarja dopoldne, so policisti v Idriji ustavili in kontrolirali voznico manjšega tovornega vozila. V nadaljevanju postopka je bil voznici odrejen hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge (kokain, amfetamini, metamfetamini), zato ji bil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki ga je odločno odklonila. Policisti PP Idrija so ji prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), zoper voznico bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Tujec s terase gostinskega objekta zažgal pet stolov
Danes, 18. januarja v dopoldanskem času, so policisti PP Nova Gorica obravnavali poškodovanje tuje stvari na Goriškem. Ugotovljeno je bilo, da je 62–letni osumljenec, državljan Romunije, tekom noči s terase gostinskega objekta vzel in zažgal pet stolov. Nevarnosti, da bi se ogenj razširil, ni bilo, nastala je materialna škoda za okoli 300 evrov. S strani oškodovanca (gospodarska družba) je bil podan predlog navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Nova Gorica na podlagi vseh ugotovljenih dejstev osumljeno osebo kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari (po 220. členu KZ-1).

Poškodovanje dveh osebnih vozil zaradi večjega kamna na vozišču
Včeraj, 17. januarja ob 17.30, smo bili obveščeni o povoženju kamna na vozišču na cesti Col – Ajdovščina. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 44–letni voznik osebnega avtomobila vozil iz Cola proti Ajdovščini in med vožnjo na omenjeni relaciji povozil večji kamen, ki je padel iz brežine na desni strani. Na vozilu je nastala materialna škoda (poškodba odbijača in alu obroča prednjega desnega kolesa). Nedolgo zatem je na kamen povozile še 66–letna voznica osebnega vozila; tudi na njenem vozilu je nastala materialna škoda (poškodovan obroč prednjega desnega kolesa). Policisti PP Ajdovščina so oba primera zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Povoženje divjadi
Danes, 18. januarja ob 5.50, je bila Policija obveščena, da je voznik osebnega avtomobila med vožnjo iz naselja Cerkno proti tamkajšnjemu smučišču povozil divjad (srno). Po trku z omenjeno divjadjo je na vozilu nastala materialna škoda, srna je na kraju poginila. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so policisti odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran