radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 201 klicev, od tega 91 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 20 kaznivih dejanj,
  • 16 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 1 prometno nesrečo II. kategorije,
  • 1 vozniku je bilo zaseženo vozilo,
  • 6 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 3 na javnem kraju.

Zaseženih tudi 40 sadik konoplje
Policisti Policijske postaje Lenart so 17. januarja, po odredbi Okrožnega sodišča v Mariboru opravili hišno preiskavo pri 33-letniku z območja Maribora zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, po 186. členu Kazenskega zakonika (KZ-1). Med preiskavo je bil najden prirejen prostor za gojenje konoplje in zaseženih več predmetov, za katere obstaja sum, da izvirajo iz kaznivega dejanja, med drugim tudi 40 sadik, za katere policisti sumijo, da gre za prepovedano drogo konopljo. Zoper osebo bo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru podana kazenska ovadba za navedeno kaznivo dejanje.

zaseg droge maribor

Prometna varnost
Na območju Juršincev so policisti obravnavali voznika osebnega avtomobila brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Opravljen je bil hitri test na prisotnost prepovedanih drog, ki je bil pozitiven. Odrejen mu je bil strokovni pregled, ki ga je odklonil. Vozilo je bilo zaseženo, sledi obdolžilni predlog.

Poziv k varni vožnji: Voznike pozivamo k varni in previdni vožnji. Zgolj med 5. in 8. uro smo obravnavali 15 prometnih nesreč z materialno škodo in štiri z lažjimi telesnimi poškodbami. Voznikom svetujemo: ne pozabite na lopato, orodje za čiščenje snega in veliko strpnosti, v avtu imejte dovolj goriva, na pot pa se odpravite z očiščenim vozilom, pravočasno in nikakor brez zimske opreme. Obvezno vnaprej preverite prometne razmere na relaciji, na katero se podajate. Policisti opozarjamo tudi na ustrezno varnostno razdaljo, ki je v takšnih situacijah izjemno pomembna.

Anita Kovačič Čelofiga
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran