radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 97 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 37:

  • štirje s področja kriminalitete, eden o vlomu in eden o nasilju v družini, policisti so eni osebi izrekli prepoved približevanja;
  • 17 s področja prometne varnosti, od tega osem o prometni nesreči z materialno škodo;
  • dva s področja javnega reda in miru, od tega eden o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • pet o dogodkih, od tega eden o požaru.

policija splosniNasilje v družini:
Kranjski policisti so včeraj okoli 22.30 obravnavali nasilje v družini. Po podatkih s katerimi razpolagamo je bil 66-letni moški nasilen do svoje partnerice. Izrečena mu je bila prepoved približevanja. Policisti zoper moškega vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja z elementi nasilja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometni nesreči z materialno škodo:
Tržiški policisti so bili včeraj okoli 10. ure obveščeni o prometni nesreči na relaciji Bistrica-Kovor. 18-letni voznik je zaradi neprilagojene hitrosti v levem ovinku trčil v kamniti zid in se z avtomobilom prevrnil. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Na območju Jesenic so bili policisti včeraj okoli 20.40 obveščeni o prometni nesreči, v kateri je 51-letni voznik z avtomobilom trčil v ograjo. Vozil je pod vplivom alkohola (0,75 mg/l). policisti zanj vodijo prekrškovni postopke. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Požar:
Blejski policisti so bili včeraj okoli 14. ure obveščeni o dimniškem požaru v stanovanjski hiši, kjer so se vnele saje. Na kraju so gasilci požar pogasili. Materialna škoda ni nastala. Policisti so dogodek ustrezno dokumentirali.

Stanje cest in vožnja v zimskih razmerah
Po Gorenjskem in v ostalih krajih po Sloveniji sneži. Vsem voznikom svetujemo, da se na pot odpravijo pravočasno, zagotovijo zadostno varnostno razdaljo in prilagodijo hitrost. Ceste so zasnežene, mokre, ponekod lahko tudi poledenele. Pot ustavljanja je daljša. Pomembno je, da ste v prometu vidni, zato stkalo za luči preklopite iz avtomatsko v "navadne" luči (goreti morajo spredaj in zadaj). Z vozila očistite sneg in z vseh stekel led. V primeru zastoja ustvarite reševalni pas.

Voznikom tovornih vozil še posebej svetujemo, da pred odhodom na pot obvezno očistijo sneg in led z vozil in priklopnikov. Po Odredbi o omejitvi prometa na cestah v Republiki Sloveniji je na vseh cestah v Sloveniji (razen na avtocestah in hitrih cestah), v zimskih razmerah (ko se sneg oprijema vozišča, ko je vozišče zasneženo, zaledenelo ali poledenelo), prepovedana vožnja za tovorna vozila s priklopnimi vozili, za vozila, ki prevažajo nevarno blago, in za izredne prevoze. Upravljavec avtocest in hitrih cest lahko na teh cestah zaradi zimskih razmer za navedena vozila časovno in prostorsko omeji promet. O omejitvi prometa mora obvestiti javnost in postaviti prometno signalizacijo za izločanje, kjer je to mogoče. Za učinkovito, racionalno in varno omejitev prometa v zimskih razmerah na avtocestah in hitrih cestah upravljavec teh cest s policijo uskladi ukrepe.

Bodite odgovorni. Upoštevajte prometno signalizacijo, navodila policistov, redarjev, cestninskih nadzornikov. Bodite strpni in omogočite, da plužne službe nemoteno opravljajo svoje delo. Z osredotočeno in strpno vožnjo boste varni vi in vsi ostali udeleženci v prometu.

Stanje na cestah sproti spremljajte na https://www.promet.si/sl.

Več o varni vožnji pozimi: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/nasveti-za-varno-voznjo-pozimi-in-v-zimskih-razmerah in https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/zima-v-cestnem-prometu-dolocbe-o-zimski-opremi

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran