radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1717 klicev, od tega 462 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 82 nanašalo na kriminaliteto, 99 na javni red in mir ter 230 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 20 tatvin, 4 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu), nasilništvo, 2 goljufiji in 9 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v primeru nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 58 prometnih nesreč z materialno škodo in 8 prometnih nesreč z lažjimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 13 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 9 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 48 urah obravnavali 7 nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
Za Bežigradom je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo. Škoda znaša okoli 600 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Focus. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Nakamura. Škoda okoli 500 evrov.

Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države:
Policisti so včeraj, okoli 13.30 ure na Zaplani ustavili osebno vozilo, ki ga je vozil državljan Ukrajine in ugotovili, da v njem prevaža 7 državljanov Sirije. Odvzeta mu je bila prostost, zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države in bo priveden k preiskovalnemu sodniku. Postopki s tujci še potekajo.

Prometna varnost
V petek, okoli 14.30 je v Podsmreki prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznik zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v voznico osebnega vozila. V trčenju se je voznica lažje poškodovala. Zoper voznika je bil uveden prekrškovni postopek.

V petek, okoli 13. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči v križišču Ilirske in Rozmanove ulice v Ljubljani v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da se je voznik osebnega vozila v križišču vključeval na prednostno cesto in pri tem izsilila prednost voznici vozila, ki je vozila po prednostni cesti. V trčenju sta se oba lažje poškodovala. Zoper voznika je bil uveden prekrškovni postopek.

V petek, okoli 17. ure je na dolenjski avtocesti na Višnjegorskem klancu v smeri Ljubljane prišlo do prometne nesreče do katere je prišlo, ker je voznik kombija vozil z neprilagojeno hitrostjo in zato trčil v obcestno ograjo na obeh straneh vozišča. V nesreči so se trije potniki v kombiju lažje poškodovali. Zoper povzročitelja je bil uveden prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran