radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel 229 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 80:

  • osem s področja kriminalitete, eden o vlomu, o nasilju v družini in o tatvini avtomobila, policisti so eni osebi izrekli prepoved približevanja in jo pridržali;
  • 39 s področja prometne varnosti, od tega eden o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in 20 o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so zasegli en avtomobil in pridržali enega voznika;
  • 16 s področja javnega reda in miru, od tega osem o kršitvi na javnem kraju in štirje o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • osem o dogodkih, od tega dva o požaru, eden o padcu osebe in o gorski nesreči.

policija splosniTatvina avtomobila:
Kranjski policisti so bili v soboto nekaj čez polnoč obveščeni o tatvini avtomobila na območju Kranja, znamke Volvo, tip v40, kovinsko sive barve, letnik 2018, registrskih oznak LJ 24-FKJ. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Vlom:
Škofjeloški policisti so bili v petek nekaj pred 8. uro obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo, v katero je neznani storilec nasilno vstopil skozi okno in si prilastil denar. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Nasilje v družini:
Radovljiški policisti so danes ponoči, nekaj pred eno uro, obravnavali nasilje v družini. Po podatkih s katerimi razpolagamo je bil 30-letni moški nasilen do svoje partnerice. Odredili so mu prepoved približevanja. Ker je 30-letni moški v nadaljevanju kršil odrejeno prepoved približevanja, mu je bilo na podlagi 64. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije (ZNPPol) odrejeno pridržanje ter izdan plačilni nalog, po tretjem odstavku 162. člena ZNPPol, v znesku 300 evrov. Policisti zoper moškega vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja z elementi nasilja. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Policisti se odzovemo na vsak klic. Na kraj poskušamo priti v najkrajšem možnem času, saj nam je skrb za varnost življenja in premoženja občanov in občank na prvem mestu. V policiji imamo ničelno toleranco do kakršnegakoli nasilja. Naši začetni ukrepi so v prvi vrsti namenjeni takojšnji zaščiti žrtve in zavarovanju dokazov. Izvedli bomo vse potrebne ukrepe, da se storjena kazniva dejanja preiščejo, odkrijejo ali preprečijo.

Vsem, ki postanete žrtev kaznivega dejanja svetujemo, da takoj pokličete na najbližjo policijsko postajo ali na številko 113 ali na 080 1200. Več nasvetov na spletni strani policije: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/oosebna-varnost/nasilje-v-druzini

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami:
Gorenjski prometniki so v soboto okoli 14. ure obravnavali prometno nesrečo na uvozu Radovljica, za na gorenjsko avtocesto proti Jesenicam. 59-letna voznica je pri zavijanju levo na uvoz, izsilila prednost drugemu vozniku, ki je vozil naravnost in z avtomobilom trčila v njegov avtomobil. Sopotnica v voznikovem avtomobilu je bila lahko telesno poškodovana. Na kraju ji je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje in jo z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Policisti za voznico vodijo prekrškovni postopek.

Prometna nesreča z materialno škodo:
Kranjski policisti so bili v petek okoli 10.30 obveščeni o prometni nesreči na relaciji Kranj-Škofja Loka. Na območju Zgornjih Bitenj je 37-letni voznik avtobusa, pri vključevanju na krožišče, odvzel prednost vozniku avtomobila, ki je že pravilno vozil v njem. V avtobusu nihče od potnikov ni bil telesno poškodovan. Policisti za voznika avtobusa vodijo postopek.

Kranjski policisti so bili v petek nekaj pred 14. uro obveščeni o prometni nesreči na relaciji Kranj-Bitnje. Po podatkih s katerimi razpolagamo je 51-letni voznik zapeljal levo in z avtomobilom trčil v avtomobil druge voznice, ki je pravilno pripeljala iz nasprotne smeri in s kraja odpeljal. V nadaljevanju so ga policisti izsledili. Vozil je pod vplivom alkohola (0,84 mg/l). Odrejen mu je bil strokovni pregled. Do policistov se je nedostojno vedel in s kršitvijo ni prenehal, zato so uporabili tudi prisilna sredstva. Policisti so mu odredili pridržanje do 12 ur in zanj vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja iz poglavja kaznivih dejanj zoper varnost javnega prometa. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo. Za druge storjene prekrške pa vodijo prekrškovni postopek.

Hujši prometni prekršek:
Kranjski policisti so v soboto okoli 22.30 na območju Kranja, imeli v postopku 18-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez opravljenega vozniškega izpita. Avtomobil so mu zasegli. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Gore:
Radovljiški policisti so bili v petek nekaj pred 19. uro obveščeni o gorski nesreči na območju Vodiške planine nad Kropo. Po podatkih s katerimi razpolagamo je 59-letni pohodnici med hojo po spolzki zasneženi poti zdrsnilo in se je lahko telesno poškodovala. Pomoč na kraju so ji nudili reševalci GRS Radovljica, ki so jo prenesli v dolino do zdravstvenega osebja. Z reševalnim vozilom je bila prepeljana v zdravstveno ustanovo. Policisti bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran