radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniNa Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 900 klicev občanov. 190 klicev je bilo interventnih, 2 nujna.

44 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 20 s področja mejnih zadev in tujcev, 111 s področja prometne varnosti in 36 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost
V zadnjih treh dneh smo obravnavali 5 prometnih nesreč z lažjimi poškodbami udeleženih in 40 prometnih nesreč z materialno škodo.

Javni red in mir
Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali dvanajstkrat.

Kriminaliteta
Petek, 19. januar 2024

Na Jenkovi cesti v Velenju smo obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka, od koder je neznani storilec odnesel več smučarske opreme.

Okoli 19. 30 ure smo bili obveščeni, da se je v podjetju v Štorah vnela električna napeljava v nadzorni plošči omarice uparjalnika. Požar so pogasili zaposleni sami. Pri gašenju so se nadihali dima, zato so jih pet odpeljali v Splošno bolnišnico Celje.

Sobota, 20. januar 2024
Na Partizanski ulici v Radljah ob Dravi smo obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka. Storilec je ukradel kovček z orodjem in akumulatorski vijačnik z baterijama.

Nedovoljen prehod državne meje
Sobota, 20. januar 2024

V soboto, nekaj čez 20. uro, smo v Mežici ustavili ukrajinskega voznika osebnega vozila, ki je prevažal štiri državljane Sirije, ki so zapustili azilni dom. Sirijski državljani so podali ponovno namero za mednarodno zaščito. Vozniku smo odvzeli prostost. Po zbranih obvestilih ga bomo s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku.

Nedelja, 21. januar 2024
Okoli 18. ure smo na avtocestnem počivališču Lopata kontrolirali ukrajinskega voznika kombiniranega vozila, ki je prevažal 10 državljanov Sirije, ki so zapustili azilni dom. Sirijski državljani so podali ponovno namero za mednarodno zaščito. Vozniku smo odvzeli prostost. Po zbranih obvestilih ga bomo s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku.

Nekaj čez 21 uro smo v Rajnkovcu poskušali ustaviti voznika osebnega vozila s hrvaškimi registrskimi tablicami, ki ni upošteval znakov policistov in je odpeljal naprej. Voznik je v Rogaški Slatini zapeljal z vozišča, kjer je vozilo obstalo v snegu in pobegnil. V vozilu so bile tri državljanke Somalije, ki so na nezakonit način vstopile v Slovenijo. Vozilo in potnice niso bili poškodovani. Vse tri so zaprosile za mednarodno zaščito. O pobeglem vozniku še zbiramo obvestila.

Miren in varen začetek novega delovnega tedna želimo.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran