radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniPoškodovanje dveh parkiranih avtomobilov na Goriškem
Policisti PP Nova Gorica so v soboto, 20. januarja v dopoldanskem času, obravnavali poškodbo osebnega avtomobila, ki je bilo parkirano na parkirišču v Novi Gorici (Cankarjeva ulica). Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik z neznanim vozilom v času med 12. in 20. januarjem letos poškodoval prednja leva vrata. Novogoriški policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Prav tako so policisti PP Nova Gorica v soboto, 20. januarja dopoldne, obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila v garažni hiši v Novi Gorici (Ulica Gradnikove brigade), kjer je neznanec poškodoval prednjo pnevmatiko osebnega avtomobila. S strani oškodovanca ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Kršitev javnega reda in miru zaradi hrupa
Danes, 22. januarja v nočnem času, smo bili obveščeni, da hrup iz enega od stanovanj stanovanjskega bloka v Novi Gorici moti stanovalce pri nočnem počitku. Policisti PP Nova Gorica so kršitelju zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

V pristojnosti Policije je izvajanje ukrepov za prekrške po 8. členu Zakona o varstvu javnega reda in miru. Po prvem odstavku tega člena se za prekršek kaznuje, kdor na nedovoljen način med 22.00 in 6.00 moti mir in počitek ljudi s hrupom, pri čemer ne gre za nujne intervencijske ali vzdrževalne posege. Globa za ta prekršek znaša od 83,46 do 208,65 evra. Po drugem odstavku tega člena se za prekršek kaznuje, kdor z uporabo televizijskega ali radijskega sprejemnika, drugega akustičnega aparata ali akustične naprave ali glasbila moti mir ali počitek ljudi, kar ni posledica dovoljene dejavnosti. V tem drugem primeru gre za povzročanje hrupa ne glede na dnevni čas, pri čemer je pomembno, da tak hrup nekoga moti pri miru oziroma počitku.

Sicer pa hrup in z njim povezane kršitve opredeljujeta navedeni Zakon o varstvu javnega reda in miru (ZJRM-1) in Uredba o mejnih vrednostih kazalcev hrupa v okolju. Uredba ureja predvsem področje hrupa, ki izhaja iz dejavnosti različnih subjektov. Pristojnost za izvajanje nadzora nad spoštovanjem določb uredbe imajo inšpektorji za varstvo okolja ( https://www.policija.si/medijsko-sredisce/pogosta-vprasanja/javni-red-in-mir ).

Obravnavani primer s področja prepovedanih drog
Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica so včeraj, 21. januarja zgodaj popoldne, na območju Nove Gorice 26-letnemu moškemu v postopku zasegli zelene rastlinske delce. Zaradi suma, da gre za posest prepovedane droge, so mu policisti rastlinske delce zasegli in poslali v nadaljnjo analizo. Če bo rezultat preliminarnega testa pozitiven, bodo policisti zoper moškega uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Tatvina goriva
Danes, 22. januarja ob 8.12, smo bili obveščeni o tatvini goriva iz tovornega vozila, ki je bil parkiran na gradbišču ob makadamski poti med Ložami in naseljem Manče. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec med 17. in 22. januarjem letos pristopil do tovornega vozila in iz rezervoarja vozila iztočil približno 150 litrov goriva. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je neznanec iz rezervoarja delovnega stroja (bager) iztočil 110 litrov dizelskega goriva. Po storitvi kaznivega dejanja je neznani storilec kraj kaznivega dejanja zapustil in z odtujenim gorivom odšel neznano kam. S tem nezakonitim početjem je bila eni od gospodarskih družb na Severnem Primorskem povzročena materialna škoda za 364 evrov. S strani odgovorne osebe pravne osebe ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Ajdovščina o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči II. kategorije na Goriškem poškodovana mlajša voznica motornega kolesa
Včeraj, 21. januarja pozno zvečer, smo obravnavali prometno nesrečo II. kategorije s pobegom na Goriškem. Ugotovljeno je bilo, da se je mlajša voznica motornega kolesa (starejša mladoletnica) v soboto, 20. januarja v popoldanskem času, peljala iz Ajševice proti Rožni Dolini pri Novi Gorici. Iz smeri Rožne Doline je nasproti vozeče vozilo začel v škarje prehitevati neznani voznik osebnega avtomobila, zato se je mlajša voznica z motornim kolesom umaknila na avtobusno postajališče na Ajševici , kjer je zapeljala z vozišča in z desno nogo zadela ob drevo. V prometni nesreči je bila voznica poškodovana, do kontakta med njenim motornim kolesom in drugim vozilom ni prišlo. Kasneje so jo zdravniško oskrbel v šempetrski bolnišnici. Ko bodo novogoriški policisti izsledili neznanega voznika avtomobila, bodo zoper kršitelja cestnoprometnih predpisov uvedli prekrškovni postopek.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran