radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 589 klicev, 181 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 48 nanašalo na kriminaliteto, 35 na javni red in mir, ter 75 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 10 tatvin, kaznivo dejanje roparske tatvine, 11 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 31 prometnih nesreč z materialno škodo in dve nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 8 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 4 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana). Opravili pa smo tudi varovanje javnega shoda, kjer kršitev nismo zabeležili.

Obravnavali smo 2 posameznika zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V Mostah je neznani storilec vlomil v kolesarnico stanovanjskega bloka iz katere je odtujil žensko gorsko kolo znamke Cubo. Lastnik je s tem oškodovan za okoli 600 evrov.

V Mostah je neznani storilec vlomil v trgovino in odtujil dve električni kolesi znamke Puch. Lastniku je s tem povzročil za okoli 4000 evrov škode.

V Mostah je neznanec vlomil v ograjen prostor skladišča na prostem, kjer je odtujil več kosov gradbenega materiala in orodja. Lastnika je s tem oškodoval za okoli 7000 evrov.

Na območju Medvod neznani storilec vlomil v kiosk in iz njega odtujil okoli 100 eur gotovine.

Ravno tako je neznani storilec na območju Medvod vlomil še v več drugih poslovnih prostorov, kjer je odtujil za okoli 250 evrov gotovine.

Na območju Kočevja je neznani storilec, preko noči, z razbijanjem stekla na vozilu, vlomil v osebni avtomobil in iz njega odtujil denarnico z gotovino. Lastnika je s tem dejanjem oškodoval za okoli 200 evrov.

Na območju Iga je neznanec, preko noči vlomil v objekt od koder je odtujil za okoli 50 evrov gotovine.

Na območju Kočevja je neznani storilec, preko noči, z razbijanjem stekla na vozilu, vlomil v osebni avtomobil in iz njega odtujil denarnico z gotovino. Lastnika je s tem dejanjem oškodoval za okoli 200 evrov. Opozarjamo, da vrednejših predmetov ne puščamo v vozilih na vidnih mestih.

Na hišni preiskavi v okolici Ribnice zasegli orožje in pirotehniko:
Ribniški policisti so včeraj na podlagi odredbe pristojnega sodišča opravili hišno preiskavo pri 20-letnemu osumljencu, kjer so odkrili nekaj čez 100 kosov pirotehnike, 2 pištoli, nabojnik za avtomatsko puško in nekaj nabojev, ter odtujen avtomat za pijačo. Vsi predmeti so bili zaseženi in poslani v analizo. Po znanih rezultatih bo zoper osumljenca izveden prekrškovni postopek zaradi kršitev Zakona o orožju in Zakonu o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih, ter podana kazenska ovadba zaradi suma kaznivih dejanj nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva, ter prikrivanja.

zaseg orozja ribnica

zaseg pirotehnike ribnica

Roparska tatvina
Včeraj, okoli 14. ure smo bili obveščeni, da je v eno izmed prodajaln s kozmetičnimi izdelki na območju centra Ljubljane vstopil storilec, ki je iz polici vzel več artiklov, nato pa odšel mimo blagajne, ne da bi izdelke plačal. To je opazila zaposlena, ki je osumljenca skušala zadržati. Osumljenec jo je pri tem udaril in odrinil, nato pa zbežal iz prodajalne. V dogodku je bila zaposlena lažje telesno poškodovana.

Opis osumljenca:

  • mlajši moški, suhe postave, visok okoli 180 cm, oblečen v črno bundo, hlače-trenirko črne barve z belim napisom, nosil je črno zimsko kapo, obut v črne čevlje z belim napisom ali znakom.

Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Na območju Grosuplja umrl 61-letni državljan Moldavije
Danes ponoči so bili novomeški policisti obveščeni, da se v eni izmed zdravstvenih ustanov na območju Novega mesta nasilno vede 61-letni državljan Moldavije, ki se je pri razbijanju inventarja lažje poškodoval. Na kraju so posredovali policisti, ki so zoper moškega uporabili prisilna sredstva, ga prijeli in predali zdravstvenemu osebju. V nadaljevanju je bilo zoper njega odrejeno zdravljenje v Psihiatrični kliniki Ljubljana, zdravstveno osebje pa je za zagotovitev varnosti med prevozom na relaciji iz Novega meta proti Ljubljani, zaprosilo za asistenco policije.

Po prvih podatkih je moški med prevozom iz reševalnega vozila odtrgal nevaren predmet in z njim ogrožal varnost zdravstvenega osebja in policista, ki je nudil asistenco. Zaradi tega je voznik reševalno vozilo ustavil na območju Grosuplja, na kraj pa so v pomoč prišli še drugi policisti. Po postopku je moški zgubil zavest in je kljub takojšnjemu oživljanju na kraju umrl.

Vzrok za smrt še ni znan in je predmet nadaljnje temeljite preiskave, kjer se bodo preverjale vse okoliščine celotnega dogodka in tudi morebitna povezava smrti z uporabo prisilnih sredstev. Ogleda kraja se je poleg okrožnega državnega tožilca in preiskovalnega sodnika udeležil tudi policist Specializiranega državnega tožilstva.

Prometne nesreče:
Včeraj, v dopoldanskem času je na Kolodvorski cesti v Domžalah prišlo do prometne nesreče s telesnimi poškodbami, kjer je voznik motorja s kolesom zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in padel po vozišču. V nesreči se je lahko telesno poškodoval. Zoper njega so policisti uvedli prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran