radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 608 klicev, 170 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 45 nanašalo na kriminaliteto, 29 na javni red in mir, ter 71 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali roparsko tatvino, 5 tatvin, 3 vlome (v enem primerih je ostalo pri poskusu) in primera poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 27 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 12 krat na javnem kraju prostoru (ena oseba je bila pridržana) in 5 krat v zasebnem.

Obravnavali so posameznika zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V Litiji je neznani storilec vlomil v štiri kleti in iz ene odtujil kosilnico na nitko. Lastnika je oškodoval za okoli 200 evrov.

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili računalnik, mobilni telefon in prenosno blagajno. Povzročeno je bilo za okoli 1.000 evrov škode.

Rop bencinskega servisa
Včeraj, okoli 21. ure smo bili obveščeni o ropu enega izmed bencinskih servisov na območju Kamnika. Po do sedaj zbranih obvestilih je je neznani storilec vstopil v prodajalno in od uslužbenke zahteval denar. Svoje zahteve je podkrepil z manjšim ostrim predmetom, ki ga je držal v roki. Iz blagajne je odtujil nekaj bankovcev in peš pobegnil s kraja.

Opis storilca:

  • moški, star med 35-40 let, visok 175-180 cm, rahlo močnejše postave, oblečen v temno bundo, na glavi je imel temno modro kapo, govoril je slovensko.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah ropa in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Na hišni preiskavi na območju Grosuplja zasegli orožje:
Ribniški policisti so v minulem tednu na podlagi odredbe pristojnega sodišča opravili hišno preiskavo pri 47-letnemu osumljencu, kjer so odkrili in zasegli vojaško pištolo z nabojnikom in naboji, nekaj tisoč evrov gotovine, ki po vsej verjetnosti izhaja iz kaznivih dejanj ter druge premete za nadaljnje dokazovanje teh dejanj. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, zoper osumljenca pa bo podana kazenska ovadba zaradi suma kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva.

zaseg denarja grosuplje

zaseg orozja grosuplje

Požar v stanovanju na območju Trbovelj
Včeraj, okoli 7. ure smo bili obveščeni o požaru v enem izmed stanovanj na območju Trbovelj. Z do sedaj neznanega vzroka je zagorelo v spalnici stanovanja, kjer sta se nahajali dve starejši osebi, prostor pa je bil poln dima. Policista, ki sta prva prišla na kraj sta iz stanovanja rešila obe osebi. Zaradi vdihavanja dima sta bili odpeljani v ZD Trbovlje, prav tako je bila nudena zdravniška oskrba enemu izmed policistov. Pred tem so policisti na kraju preprečili širitev požara, ki so ga do konca pogasili gasilci. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 16. ure se je na Zaloški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika tovornega in osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik tovornega vozila zaradi nepravilnega vključevanja v promet odvzel prednost voznici osebnega vozila. Pri tem se je udeležena voznika lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran