radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 50 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 107 klicev.

Na našem območju je bilo 15 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 z lažjimi poškodbami, s področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom in 2 tatvini ter 1 drzno tatvino, zaradi kršitev javnega reda je bilo 8 intervencij.

Ob 10.30 je v Kopru 39-letnik prečkal vozišče po prehodu za pešce iz smeri Semedele proti Olmu. Skozi krožišče je takrat iz smeri Olma proti Ulici 15. maja peljal voznik tovornega vozila, 39-letni državljan Italije, ki ni omogočil varnega prečkanja pešcu in trčil vanj. Pešca so lažje poškodovanega odpeljali v bolnišnico na pregled, vozniku sledi plačilni nalog.

Iz koprske prodajalne sta moški in ženska ukradla nekaj kozmetičnih artiklov in pobegnila z vozilom. Zadeva se še preiskuje.

Ob 10.54 smo bili obveščeni, da je v Ankaranu padel delavec z višine približno 4 metrov, ko je čistil okna. Odpeljan je bil v bolnišnico, opravljen je bil ogled kraja in obveščen delovni inšpektor. Nadaljuje se z zbiranjem obvestil.

Dobili smo prijavo, da je dopoldan v Boninih prišel do hiše moški, ki se je predstavil kot delavec Telekoma. Pod pretvezo, da si mora ogledati notranjost hiše zaradi najbolj optimalne postavitve modema, ga je lastnik spustil v hišo. Neznanec je bil v hiši približno 10 minut, nakar je izjavil, da se bo povezal s sinom prijavitelja in uredil vse potrebno za montažo modema. Ko je moški odšel, je prijavitelj poklical sina, ki pa o zadevi ni vedel nič. Ugotovljeno je bilo, da je ukradel zlat nakit.

Iz SB Izola so nas popoldan obvestili, da se je v bolnišnici jezila ženska zaradi oskrbe. 24-letnica je na osebje kričala, jih zmerjala, žalila in jim grozila. Zoper kršiteljico sledi hitri postopek zaradi kršitev ZJrm-1.

Ob 18.15 je v koprskem nakupovalnem centru brezdomec grozil mimoidočim. Policisti so ga izsledili v centru in 48-letniku izdali plačilni nalog. Zatem smo prejeli prijavo za istega moškega, da kriči na goste lokala v centru Kopra. Kljub ukazom se ni umiril, zato so mu policisti odredili pridržanje.

Ob 20.15 so policisti na izvozu z avtoceste v Postojni (smer Koper) ustavili osebni avtomobil Opel Zafira, katerega je vozil 53-letni državljan Ukrajine. Poleg njega je bilo v vozilu še 5 tujcev, državljanov Sirije, povratnikov iz Azilnega doma. Vozniku je bilo odrejeno pridržanje, državljane Sirije so odpeljali nazaj v Azilni dom.

Ob 2.20 se je sprožil alarm na bencinskem servisu v Sežani. Na kraju je bilo ugotovljeno, da so vlomili v prostor, v blagajno in premetali prodajalno. Ukradena je bila gotovina in cigareti. Postavljene so bile blokadne točke, nadaljuje se z zbiranjem obvestil.

Ponoči je nekdo vlomil v lokal v Sežani. Odnesel je gotovino.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran